części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Logo klubowe

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi A8.
Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 06 wrz 2009, 21:39

marta pisze:Proponowany a nie zostało ustalone dokładnie jaki.. ?
A ja poprostu napisałam, że podoba mi sie taki napis strony www (inny od loga), pisany ciekawą czcionką.
No chyba, że nie mogę wyrazić swojego zdania? ;)
ależ oczywiście że możesz, nigdy tego nie zanegowałem ;-)

co więcej ja przecież zgadzam się w pełni z Twoim zdaniem :-P

i ten dyskretny biały napis mógłbym dodać na swoim aucie, zamiast loga 8-)

Awatar użytkownika
marta
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: marta » 07 wrz 2009, 09:18

Cieszy mnie to :)

Awatar użytkownika
cerbera
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: cerbera » 19 wrz 2009, 19:09

i co z tymi naklejkami??
A8 D3 4.2 V8 pb+lpg ''ZŁOTOWŁOSA''
http://rietzphotography.com/
www.chimerabulls.pl

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 20 wrz 2009, 11:03

cerbera pisze:i co z tymi naklejkami??
Wciąż się pewnie robią :-P

Nie wiedziałem, że to takie skomplikowane :mrgreen:

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2006
Silnik: Inne
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Imię: Andrzej

Post autor: Doc » 22 wrz 2009, 00:33

FOSS pisze:

Foss, po co te aluzje ? Pisałem przecież, że nie w produkcji problem, tylko reklamowaniu, w rozwoju i rozrośnięciu się klubu, a co za tym idzie - ilości.

Mam z własnej kieszeni założyc i zrobić je ? ok ale w jakiej ilości ? Kto będzie za mną z producentów rozmawiał gdy poprosze o 6 naklejek ?

Ile osób będzie zainteresowanych ? 10 ? 20 ? sądzicie, że więcej ?
Bardzo proszę, kto jest zainteresowany niech wpisze się w ten wątek.

Awatar użytkownika
marta
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: marta » 22 wrz 2009, 16:02

Ja ;D

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 22 wrz 2009, 16:43

Doc pisze:
FOSS pisze:

Foss, po co te aluzje ? Pisałem przecież, że nie w produkcji problem, tylko reklamowaniu, w rozwoju i rozrośnięciu się klubu, a co za tym idzie - ilości.

Mam z własnej kieszeni założyc i zrobić je ? ok ale w jakiej ilości ? Kto będzie za mną z producentów rozmawiał gdy poprosze o 6 naklejek ?

Ile osób będzie zainteresowanych ? 10 ? 20 ? sądzicie, że więcej ?
Bardzo proszę, kto jest zainteresowany niech wpisze się w ten wątek.
Doc, bardzo Cię proszę...
nie jesteśmy dziećmi :-P

małe naklejki na karoserię albo na tylną szybkę to koszt rzędu 5pln-ów za szt. niezależnie od ilości...
przy takich cenach nie ma potrzeby prowadzić jakichś negocjacji z producentami.

Nawet niektórzy sprzedający na Allegro reklamują się, że zrobią każdą naklejką wg. przedstawionego wzoru praktycznie w tej samej cenie co na aukcji (3,50zeta).

Sam znam osobiście kolegę, który robił takowe naklejki i inne gadżety właśnie dla klubów samochodowych...
pytałem o koszt - 3-6 zeta niezależnie od ilości sztuk.
Za te 6 zeta od sztuki to już chyba nawet z rozesłaniem do każdego na wskazany wcześniej adres (bo tak też można się z nim umówić)
:-P :-P :-P

Jeżeli robisz naklejkę na karoserię auta i wzorem jak na stronie to mnie na listę nie zapisuj.

Osobiście nie za bardzo mam ochotę oklejać się reklamami i informować wszem i wobec, że jestem w klubie A8...
tak jak tu wczesniej pisaliśmy - dyskretne naklejki na tylne boczne szybki www.a8team.pl w zupełności mi wystarczą 8-)
(jest w tym także reklama klubu którą tak podkreślasz więc "i wilk syty i owca cała")

A tak nawiązując do tej podkreślanej tutaj reklamy to czy przypadkiem samochód Audi A8 z naklejką klubową nie jest całkiem dobrą formą reklamy :?:

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2006
Silnik: Inne
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Imię: Andrzej

Post autor: Doc » 22 wrz 2009, 23:04

FOSS, wszystko się zgadza, ale należałoby je zrobić w ilości 100, aby się nie ośmieszać jako klub produkujący 10 wlepek.
Lepiej jesli kilka zostanie dla nowych userów.
FOSS pisze:Jeżeli robisz naklejkę na karoserię auta i wzorem jak na stronie to mnie na listę nie zapisuj.

Osobiście nie za bardzo mam ochotę oklejać się reklamami i informować wszem i wobec, że jestem w klubie A8...
Rozumiem Cię. Nie każdy ma na to ochotę.
Jesli nie jesteś zainteresowany, to nie ironizuj i zwyczajnie omijaj ten temat.
FOSS pisze:tak jak tu wczesniej pisaliśmy - dyskretne naklejki na tylne boczne szybki www.a8team.pl w zupełności mi wystarczą 8-)
Działaj więc - dla siebie, bez rozpowszechniania, jeśli masz na taką ochotę.

Naklejki już umówiliśmy, ich wygląd i wzór. Nie ma sensu do nich wracać.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
marta
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: marta » 23 wrz 2009, 09:36

Chłopaki kochane, nie kłóćcie się proszę :)

Doc - Myślę, że to już czas! Jest nas już sporo osób, biorąc pod uwagę ilość jeżdżących A8 ;) Dużo osób rejestruje sie na forum i nigdy więcej już nie zagląda, może i dlatego, że nie wiele się u nas dzieje! Takie wlepki na pewno dużo by pomogły (jako reklama - przyciągnięcie więcej posiadaczy i miłośników A8) a potem np pomyśleć o ogólnopolskim zlocie, zorganizowany wspólnymi siłami!

A tak poza tym mówisz spokojnie, poczekajmy a to są Twoje słowa.. ;)
Doc pisze:Troszkę cierpliwości. Jeszcze w wakacje, pod koniec będę to robił.
Nie ma na co już czekać.. Wydrukuj 50 a nie 100! Myślę, że chętnych znajdzie się sporo! Trzeba tylko ich pobudzić.. typu rozesłać maile (szybciej to odczytają, niż wejdą na forum ;D )
Każdy kto chcę wlepkę wpłaci o 2 zł np więcej (myślę,że to nie problem dla osób jeżdżących nie tanim autkiem) żebyś Ty nie musiał ponosić kosztów za niezakupione nalepki!

A poza tym aktywnych klubowiczów trzeba jakoś zachęcić do pomocy nad opłaceniem kosztów utrzymania forum!

[ Dodano: 2009-09-23, 09:44 ]
FOSS, Ejj no nie przesadzaj.. logo wygląda okey pod tylna lampa ( bądz jak kto woli na tylnej trójkątnej szybce, gdzie kolwiek - to już wizja właściciela samochodu :) ). Małe dyskretne i jest to adres strony! A poza tym nie jest to oklejanie sie reklamami, bo jesteś na forum A8 i w dodatku aktywnym uczestnikiem - jednym z niewielu :) Więc chyba warto podzielić się tym z resztą świata :)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 23 wrz 2009, 14:46

Doc pisze:FOSS, wszystko się zgadza, ale należałoby je zrobić w ilości 100, aby się nie ośmieszać jako klub produkujący 10 wlepek.
Doc, nikt nigdzie nie powiedział, że trzeba zamówić 100szt - to tylko Twój wymysł i jakiś dziwny problem z ośmieszaniem się...
Ja jakoś nie czuję się zażenowany zamawianiem 10-20 szt - całkiem normalna sprawa :-P
Doc pisze:Lepiej jesli kilka zostanie dla nowych userów.
Kilka tzn. ile??
Jeśli koszt jednej to 5 zeta to leżące na "magazynie" 10 szt. to tylko 50 zeta...
A poza tym wciąż twierdzę, że to żadna śmieszność za miesiąc zamówić sobie nastepne 10 szt - wystarczy tylko zbudowanie odpowiednich relacji między kupujacym i sprzedającym.
Poza tym firm i ludzi którzy mogą zrobić takie naklejki jest tysiące - jeśli ktoś nie chce robić 10-20 szt. to wystarczy zamówić u kogoś innego - żadna filozofia ;-)
Doc pisze:Jesli nie jesteś zainteresowany, to nie ironizuj i zwyczajnie omijaj ten temat.
Ale ja wcale nie mam zamiaru omijać tego tematu - jako klubowicza on dotyczy także mnie....
nie wspominając już o tym, że ten konkretny temat to akurat ja założyłem - więc niby czemu mam go omijać :?:
Właściwie to akurat Ty dołączyłeś do naszej dyskusji i do tego próbujesz jeszcze autorytatywnie kierować moim tematem :-P

A dyskutuję z Tobą mając nadzieję, że zrozumiesz wreszcie, iż w całym klubie mogą być osoby które mają inne zdanie.
Co więcej, klub to przede wszystkim klubowicze (z delikatnym podziałem na czynnych/nie czynnych oraz na posiadaczy A8/byłych posiadaczy A8/przyszłych posiadaczy A8/marzycieli o A8)

I podziału tego dokonuję bez żadnej dyskryminacji innych (szanuję równo każdego i zgodnie z poziomem jaki dana osoba prezentuje) ale po prostu dyskutując nt. Audi A8 i jego ewentualnych usterek zdecydowanie bardziej wolę pogadać z użytkownikiem A8 (i to najlepiej tej samej wersji silnikowej i wyposażenia) niż z "marzycielem" który nt. tego auta może mieć wiedzę =0...
dlatego też zupełnie zaprzestałem udzielania się na innych klubach Audi - wolę pogadać bezpośrednio z użytkownikami :-)
Doc pisze:Działaj więc - dla siebie, bez rozpowszechniania, jeśli masz na taką ochotę.
Ponownie sugerujesz mi jakobym próbował coś tutaj sprzedawać, dystrubuować, produkować, zarabiać...
cofnij się do moich poprzednich wypowiedzi bo chyba ich nie zrozumiałeś.
(osobiście mam w nosie zarabianie 1zeta na każdej naklejce i latanie za tym jak "kot z pęcherzem")
Doc pisze:Naklejki już umówiliśmy, ich wygląd i wzór. Nie ma sensu do nich wracać.
:?:
Umówiliśmy wygląd i wzór???...
tzn. kto umówił??...
bo o ile śledzę te tematy to nie zauważyłem tutaj jakiegoś szerszego grona zainteresowanego tym "umówionym" wzorem...
co więcej w kilku wypowiedziach pojawiały się wątpliwości nt. właśnie wzoru naklejki oraz ich umiejscowienia na samochodzie.

Czyli wymyśliłeś to sam i autorytatywnie zamierzasz to wprowadzić pomimo zastrzeżeń i dyskusji w tym temacie...
Czy na swój "inny" samochód nakleisz "naszą" klubową naklejkę??...
bo o ile dobrze pamietam to akurat Ty nie jesteś posiadaczem Audi A8.
Nakleisz na Toyotę??
:?:
A czy przypadkiem to nie klubowicze powinni zadecydować jaką konkretnie naklejkę chcą i jaką rzeczywiście nakleją na swoje auto??
:idea:
Więc może jednak pozwolisz wypowiedzieć się w tym temacie najbardziej zainteresowanej grupie - klubowiczom.
Proponuję:
- przygotowanie kilku wzorów oklejenia... Twój, Mój, Wasz, Nasz, Ich (nazewnictwo do woli chociaż najlepiej je po prostu ponumerować)
- do każdej z nich konkretna propozycja oklejenia - w którym miejscu auta
- założenie nowego tematu w którym w pierwszym poście będą zdjęcia (projekty) naklejek oraz foto auta z taką naklejką (oczywiście wklejone komputerowo bo nikt nie wymaga robienia po 1-nej sztuce i naklejania fizycznie na auto)...
- rozesłanie do każdego wiadomości prywatnej z prośbą o wzięcie udziału w głosowaniu na wzór naklejki, z linkiem do tematu
- wyznaczenie terminu np. 2 tygodni na zagłosowanie pod rygorem pominięcia głosu oddanego po terminie
- po terminie przeliczenie głosów i ogłoszenie wyniku
- produkcja i dystrybucja
Jako, że zaglądam tutaj dosyć regularnie służę pomocą w tym temacie (i w innych także) 8-)
Doc pisze:Pozdrawiam
Również pozdrawiam.

Awatar użytkownika
cezar88
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: cezar88 » 23 wrz 2009, 15:19

widzę gorąca dyskusja rozgorzała :wpale: wątpię aby na forum znalazło się 200 czy choćby 100 osób chcących takie naklejki, mamy bodaj 340 użytkowników zarejestrowanych ale tylko niewielu odwiedza je systematycznie i jest na prawdę miłośnikiem tego auta, dlatego też nie uważam aby zamówienie 30 czy 50 naklejek było w jakikolwiek sposób kompromitujące. Był jeszcze pomysł z ramkami na rejestrację ale widzę że chyba umarł śmiercią naturalną bo nie widzę na nie chętnych. Osobiście wolałbym więcej zapłacić za ładną ramkę niż mieć naklejkę ale jak większość zdecyduje że naklejka to ok. co do wzoru ewentualnej naklejki to ten proponowany mi odpowiada. pozdro :mrgreen:

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 23 wrz 2009, 15:26

marta pisze:Chłopaki kochane, nie kłóćcie się proszę :)
Spox, tylko dyskusja...
oby była konstruktywna ;-)
marta pisze:FOSS, Ejj no nie przesadzaj.. logo wygląda okey pod tylna lampa ( bądz jak kto woli na tylnej trójkątnej szybce, gdzie kolwiek - to już wizja właściciela samochodu :) ). Małe dyskretne i jest to adres strony! A poza tym nie jest to oklejanie sie reklamami, bo jesteś na forum A8 i w dodatku aktywnym uczestnikiem - jednym z niewielu :) Więc chyba warto podzielić się tym z resztą świata :)
No właśnie mnie osobiście to logo pod lampą nie zachwyca :-?

poza tym, w swoim uporze i wbrew ogólnemu wrażeniu, myślę także o innych klubowiczach...
ponieważ samochody są w różnych kolorach logo należałoby opracować w kilku wersjach kolorystyki o czym już wcześniej wspominaliśmy...
i jak dotąd nikt nie wie jak to będzie wyglądało.

Martuś, kilka postów wcześniej sama wrzuciłaś autko z logiem (stronka www pisana ładną białą czcionką) umieszczone na tylnyh bocznych okienkach...
Mi osobiście się spodobało i coś takiego chętnie wrzucę u siebie ;-)
...
a patrząc na ogół klubowiczów to właśnie ten wzór ma wiele zalet:
- jest bardzo neutrealny - kolor auta nie gra roli (na każdej szybce będzie wyglądał podobnie)
- łatwiejsze w wykonaniu i tańsze w magazynowaniu (jedna kolorystyka dla wszystkich)
- bardzo czytelna reklama klubu (przy czym ze zrozumiałych dla mnie względów tak bardzo upiera się Doc i czego wcale nie neguję)
- czytelne ale jednocześnie bardzo dyskretne - czyli właśnie w 100% to na czym nam tutaj zależy (Audi A8/S8 samo w sobie przyciąga wzrok ciekawskich, w tym także innych użytkowników A8/S8 - nie ma potrzeby wrzucania Bóg wie jakiej kolorystyki i fantazyjnych wzorów naklejek tym bardziej, że nie wszyscy by chcieli)

(wybacz zdrobnienie imienia ale "Marto" wydaje mi się mało koleżeńskie, bardziej pretensjonalne, a poza tym do wielu koleżanek zwracam się podobnie i to bez żadnych podtekstów oczywiście)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
marta
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: marta » 23 wrz 2009, 15:50

Ależ czemu wybacz? Mnie sie tam podoba :)

Powiem Ci, że mnie też bardziej podoba sie (stronka www pisana ładną białą czcionką) ale jak Doc napisal:
Naklejki już umówiliśmy, ich wygląd i wzór. Nie ma sensu do nich wracać.
(choć jak później napisałeś, nikt tak na prawde niczego nie ustalił)

Każdy z Was ma jakąś swoją rację ale przyznaję, że pomysł na głosowanie powinien się odbyć.

kuczlaw

Post autor: kuczlaw » 23 wrz 2009, 19:35

Mi tez logo się podoba i dodam jeszcze od siebie że jak już dojdzie do zamawiania to proponuje żeby była odblaskowa ;-) Łatwiej w nocy namierzyć forumowicza :)

Ja także jak już będzie to ją nakleję i pod lampą moim zdaniem miejsce jest idealne !
FOSS pisze:Nakleisz na Toyotę??
Ja jestem czynnym klubowiczem www.forum.vw-passat.pl i wlepkę forum mam na S8, miałem także na A6 i Ibizie ;) nie licząc passatów

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 24 wrz 2009, 01:08

kuczlaw pisze:Mi tez logo się podoba i dodam jeszcze od siebie że jak już dojdzie do zamawiania to proponuje żeby była odblaskowa ;-)
Odblaskowa??...
ło dżizas :shock:
kuczlaw pisze:Łatwiej w nocy namierzyć forumowicza :)
A jakże...
tylko ciekawe ilu forumowiczów też taką naklei :-P
kuczlaw pisze:Ja także jak już będzie to ją nakleję i pod lampą moim zdaniem miejsce jest idealne !
I nic mi do tego...
"Wolnoć Tomku w swoim domku." ;-)
kuczlaw pisze:Ja jestem czynnym klubowiczem www.forum.vw-passat.pl i wlepkę forum mam na S8, miałem także na A6 i Ibizie ;) nie licząc passatów
A ja jestem czynnym właściwie tylko na www.a8team.pl :mrgreen:
i jeszcze nie wiem czy cokolwiek nakleję na swoje auto :-P

Zablokowany

Wróć do „Audi A8 Klub Polska- Sprawy Klubowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl