zabawiking pisze:Witam wszystkich
.....
3. i teraz najgorsze - jak kluczyk jest w stacyjce - to nie usypiają się drzwi i moduł dachu (może tez inne moduły, ale nie widać tego).
Objaw jest taki, że cały czas świecą się listwy drzwi (ambient light), lusterka z zewnątrz (podswietlenie nóg) i klamki z zewnątrz. Działo się tak chuyba od dawna, tyle ze dopiero jak dołożyłem sobie podswietlanie lusterek i klamek to widać to dobrze bo tego wewnetrzego ambienta nie widać tak dobrze i mozliwe ze swiecilo sie zawsze.
......
Borykam się z pokrewnym poblemem
Spróbuj pogrzebać w zielonym menu. Powinny być timery przekaźników. Z kluczykiem w stacyjce to hula wszystko , no może poza sterem silnika, hamulców, skrzyni i dgn. CAN... Nawet MMI startuje jak kliknę pilotem by się otworzył. Jeśli któryś z timerów przekaźników będzie miał nieprzypisany czas - wówczas możliwe, że niezdefiniowane nie będzie usypianie. Dziś odkryłem, że wyłączenie np funkcji coming home zeruje timer jednego przekaźnika, ale przestawienie go w zielonym menu nie powoduje powrotu funkcji. Tylko u mnie jest cały czas błąd nieważnego zestawu danych (moduł 5F), nie mogę go usunąć