![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Regulacja kierownicy
-
- Forum Audi A8
[D3 ALL ] Regulacja kierownicy
Witam w samochodzie przestała działać elektryczna regulacja kierownicy. Tester pokazuje błąd od modułu sterowania kierownicy.Bezpieczniki dobre. Może ktoś przerabiał już ten temat i wie gdzie ten moduł się znajduje.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2013, 01:09 przez endrius233, łącznie zmieniany 1 raz.
owszem przerabiałem, u mnie pokazywał błąd adaptacji wartość przekroczona, i również nie reagowała w żadnym kierunku. w moim przypadku pomogła procedura nastawów podstawowych. pozdrawiam.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
-
- Forum Audi A8
Jest taka opcja w VCDS`ie "basic settings" po wybraniu modułu. a w innym sprzęcie poza VCDS i VAS to nie wiem czy będzie
-
- Forum Audi A8
prawdopodobnie na 01 ale nie jestem pewien postaram się jutro sprawdzić.
-
- Forum Audi A8
Kur(...)a pomoc potrzebna to wypisuje, usunąl problem nawet nie raczy napisac co bylo przyczyna... co za ludzie....
Same burżuje sie robią...
No nieładnie tak robić-to fakt dlatego moderatorzy mają od niedawna mniej tolerancji.
Same burżuje sie robią...
No nieładnie tak robić-to fakt dlatego moderatorzy mają od niedawna mniej tolerancji.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2014, 09:52 przez tomi5, łącznie zmieniany 1 raz.
Tym bardziej że napisał że rozwiązal problem, to ciezko było napisac przyczyne i jak sobie z njią poradził.... ehhhh
To mógłby sie ktos pofatygowac i napisac jak przeprowdzaic nastawy podstawowe tego modułu??
To mógłby sie ktos pofatygowac i napisac jak przeprowdzaic nastawy podstawowe tego modułu??
Ostatnio zmieniony 14 sty 2014, 22:11 przez tomi5, łącznie zmieniany 1 raz.
Sorry za wykopy ale w końcu i u mnie kierowca zaczęła działać 😁 po 3 latach od kupna auta hahahahaha
Usterki szukałem ciągle w module, okazało się że błędnie. Zrobiłem tak jak kolega wyżej napisał:
Kanał 09 - - > BASIC Settings - - > Grupa 001 - - > ON/OFF
Kierowca zrobiła testy.
Następnie mogłem usunąć błąd z kanału 16.
Działa 😍
Usterki szukałem ciągle w module, okazało się że błędnie. Zrobiłem tak jak kolega wyżej napisał:
Kanał 09 - - > BASIC Settings - - > Grupa 001 - - > ON/OFF
Kierowca zrobiła testy.
Następnie mogłem usunąć błąd z kanału 16.
Działa 😍