Wpisałem "okładzina sprzęgła" na allegro i szukałem znalazłem coś takiego podobnego do tego co tam było oryginalnie tylko większe i wycinałem pod wymiar. Była w takiej formie papieru ściernego tylko bardzo sztywnego
A co jest najśmieszniejsze to moja działa od czasu jak ją posmarowałem kalfonią a za to zamykanie jak przestało działać z przycisku tak nie działa dalej / qr...a Marcin2013, Ty nie masz gdzieś starego silnika tanio odsprzedać ?
Otóż problem dotarł i do mnie... Jakiś czas było wszystko pięknie, potem klapa zaczęła chodzić co raz wolniej aż w końcu przestała. Tylko teraz się nie podnosi a na dodatek się nie zamyka. Jak już otworzę i kliknę żeby się zamknęła to słychać tylko takie tyknięcie i na tym się kończy. Nawet klapa się nie ruszy ani trochę
Linku nie mam, wyszukałem coś nie za dużego środkiem aby dociąć pod wymiar z zewnątrz. Starą usunąłem frezarką w pracy, właściwie podcinałem bo do zera nie usunąłem, chociaż pewnie można było nakleić jedno na drugie. Kupiłem klej do okładziny sprzęgła za 15zł.