Czy ktoś się orientuje - po oglądnięciu filmiku - co się rozsypało ? Silnikiem nie telepie, żadna kontrolka się nie zapala a tłucze jakby gwoździe latały po silniku.
Film awaria silnika
![]() |
![]() |
Słupek silnika i głowice mam :-)) , po przebiegu 242 tyś , jedź do mechanika i rozbieraj i pisz co potrzeba .bolciu pisze:Dzisiaj jadąc autem usłyszałem delikatne stukanie z silnika. Po chwili ucichło. Po przejechaniu około 30km znowu to samo tylko ciut głośniej. Zgasiłem, sprawdziłem poziom oleju - wszystko ok. Odpaliłem i delikatnie przejechałem około 2-3km i dałem sobie spokój. Stukot był już na tyle duży, że szkoda mi było silnika i zgasiłem go. laweta, 500zł i kierunek dom![]()
Czy ktoś się orientuje - po oglądnięciu filmiku - co się rozsypało ? Silnikiem nie telepie, żadna kontrolka się nie zapala a tłucze jakby gwoździe latały po silniku.
Film awaria silnika
No dzisiaj już wiem, że poszedł wał także słupek do wymiany bo nie ma sensu bawić się nowy wał, panewki, szlify itd itd - pisz ile sobie wołasz za słupek z głowicami - I CZUJNIKIEM CIŚNIENIA Z POMPY hahahaBeretti pisze:Słupek silnika i głowice mam :-)) , po przebiegu 242 tyś , jedź do mechanika i rozbieraj i pisz co potrzeba .
I to jest dobre pytanie , nie ogarnę tego szybko , dopiero po zlocie .bolciu pisze:No dzisiaj już wiem, że poszedł wał także słupek do wymiany bo nie ma sensu bawić się nowy wał, panewki, szlify itd itd - pisz ile sobie wołasz za słupek z głowicami - I CZUJNIKIEM CIŚNIENIA Z POMPY hahaha