![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Wymontowanie pieca webasto
[D2 ALL ] Wymontowanie pieca webasto
Cześć. Muszę wymienić świecę w webasto, a po dzisiejszych bojach wydaje mi się, że zrobienie tego na aucie będzie raczej trudne. W związku z tym chcę wyciągnąć cały piec. Robił to już ktoś i może poratować wskazówkami? Dużo z tym roboty?
w sumie to nie duzo bo piec trzyma sie na dwoch srubach m8 z tego co pamietam na takim łaczniku pod lampa między kołem a okularem. Do tego trzeba zdjac przewody od wody paliwa powietrza oraz wydech i piec na wierzchu. Oczywiscie trzeba zdjac zderzak. Najgorzej będzie piec rozpołowić z tego co pamietam to trzeba to zrobic zeby wymienic swiece. To wymaga nielada kluczy zeby nie poobkrecac srubek i ich nie urwac.
Witam mam takie pytanko czy moglby ktos wzucic fotki ze swoim webastem,bo mam zamiar zamontowac u siebie, tylko ze analogowe.i przydaly by mi sie fotki gdzie u nas w d2 webasto sie znajduje i jak jest przykrecone i zdjecie wezy wodnych jak sa poprowadzone.jakby ktos mial chwilke cyknac pare fotek.a mi ulatwi to bardzo prace.pozdro
Zbiorniczek płynu spryskiwaczy jest w błotniku. Piecyk jest bezpośrednio pod puszką filtra powietrza. Przy webasto są inne rurki metalowe od małego obiegu za silnikiem. Tu masz na schemacie pokazane - http://pl.realoem.me/Audi/RDW/A8Q/1996/ ... /261030#13
Four rings to rule them all
Ooo dzieki tego potrzebowalem:)
[ Dodano: 2018-10-09, 19:54 ]
w weekend zabieram sie za montaż mam webasto analogowe bw50 i mam do niego instrukcje i tam pisze żeby je wpiąć szeregowo na wejście do nagrzewnicy.i tak chyba zrobie:)musze jeszcze węże kupić.macie jakieś sprawdzone bo bede musiał nimi troche pomanewrować.a jakiej średnicy są węże z nagrzewnicy?takie same co do webasto idą czy bedzie trzeba coś redukować?
[ Dodano: 2018-10-09, 19:54 ]
w weekend zabieram sie za montaż mam webasto analogowe bw50 i mam do niego instrukcje i tam pisze żeby je wpiąć szeregowo na wejście do nagrzewnicy.i tak chyba zrobie:)musze jeszcze węże kupić.macie jakieś sprawdzone bo bede musiał nimi troche pomanewrować.a jakiej średnicy są węże z nagrzewnicy?takie same co do webasto idą czy bedzie trzeba coś redukować?