części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL ] Polerowanie porysowanej szyby przedniej - czy kt

Truten
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 ALL ] Polerowanie porysowanej szyby przedniej - czy kt

Post autor: Truten » 29 sie 2018, 00:55

Jak w temacie czy ktoś z was próbował polerować szybę przednią i jak z efektem? Szyba jeszcze chyba fabryczna, a przynajmniej nie wygląda na kiedykolwiek wymienianą i raczej wolałbym uniknąć wymiany. Znajomemu po wklejeniu nowej szyby w A6 w serwisie oferującym takowe usługi zrobiło się odrobinę głośniej niż było wcześniej.
W każdym razie czy jest to w ogóle realne żeby spolerować zarysowania? Czy raczej można sobie jedynie zmatowić całą szybę i będzie tylko do wyrzucenia? Zarysowania nie są głębokie, raczej nazwałbym je zmatowieniami, w miejscu tychże zmatowień czuć chropowatość pod palcem. Przy czystej szybie w dzień - niewidoczne, w nocy już je widać zwłaszcza np. przy deszczu w nocy, przeszkadzają w jeździe zmuszając do zmniejszenia prędkości lub jak zaczyna parować szyba to się bardziej uwidaczniają.

Awatar użytkownika
krisker
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krisker » 29 sie 2018, 15:09

Też chciałem kiedyś polerować, ale odradzili ze względu na ogrom wymaganej pracy, słaby efekt i możliwość wystąpienia niepożądanych efektów wizualnych (soczewka). Ostatecznie na szybę spadł mi zamarznięty śnieg i mam nowego saintgobaina z ubezpieczenia :]

Truten
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Truten » 30 sie 2018, 19:49

No właśnie soczewki najbardziej się obawiam, co do nakładu pracy to zmatowienia/zarysowania nie są głębokie,sądząc po ich przebiegu wyglądają tak jakby ktoś skrobał w zimie czymś nieodpowiednim szybę z lodu, także mógłbym nawet sam sobie spolerować wieczorami po robocie lub w weekendy jakbym wiedział, że nie zrobię gorzej niż jest. W sumie dużo nocą się nie jeździ ale jak się trafi jakiś wyjazd to trochę to denerwuje no i jakby nie patrzeć wpływa trochę na bezpieczeństwo.

leon0376
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: leon0376 » 31 sie 2018, 12:25

Mnie ostatnio jak tankowalem na Orlenie polecali plyn do spryskiwaczy z nanoczasteczkami.Ponoc niweluje drobne zarysowania.
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl