![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB ] Klekot w rejonie katalizatora
[D2 95 4.2PB ] Klekot w rejonie katalizatora
Dzisiaj po odpaleniu silnika usłyszałem jakiś klekot.Pod maską wszystko ok.Silnik równo mruczy.Gdy sie położyłem stwierdziłem,że ten klekot dochodzi gdzieś z rejonu katalizatora.Co to może być?Dodam,że jak jadę to też to słychać.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez kojot, łącznie zmieniany 2 razy.
Hejka. Prawdopodobnie może to być padnięty katalizator a konkretnie to co jest w środku może brzęczeć... Ja na początku miesiąca też miałem taki przypadek oto wątek http://www.a8team.pl/topics12/397.htm
U mnie był to katalizator, wjedź na kanał i sprawdź dokładnie co to brzęczy może to jakaś osłona lub coś innego... Ja musiałem gdzieś zahaczyć o próg zwalniający czy krawężnik bo po wyjęciu okazało się że zewnętrzna obudowa katalizatora jest lekko uderzona i prawdopodobnie od tego wnętrze "kata" oderwało się od obudowy i zaczęło brzęczeć.
Pozdrawiam.
U mnie był to katalizator, wjedź na kanał i sprawdź dokładnie co to brzęczy może to jakaś osłona lub coś innego... Ja musiałem gdzieś zahaczyć o próg zwalniający czy krawężnik bo po wyjęciu okazało się że zewnętrzna obudowa katalizatora jest lekko uderzona i prawdopodobnie od tego wnętrze "kata" oderwało się od obudowy i zaczęło brzęczeć.
Pozdrawiam.
Audi A8 4.2 (AQF) FL quattro tiptronic