[D2 99 4.2PB/LPG ] Pamięć fotela kierowcy
[D2 99 4.2PB/LPG ] Pamięć fotela kierowcy
Witam. Po zakupie swojego wymarzonego auta chciałem sprawdzić z jakiego powodu pamięć foteli nie działa mimo że robiłem wszystko zgodnie z instrukcją zapamiętywania pozycji fotela. Zajrzałem pod fotel kierowcy i zauważyłem że znajduje się tam jedna brązowa niewpięta nigdzie kostka. Moje pytanie brzmi gdzie powinna być ona wpięta?
Pod fotelem pasażera też nie ma żadnego modułu wygląda to podobnie jak tutaj z tym, że nie widać żadnej brązowej kostki.
Tak wygląda to pod siedzeniem pasażera:
Edit:
Teraz zauważyłem że na pierwszym zdjęciu widać obciętą jedną wiązkę kabli, zapewne do jednej wtyczki do modułu pamięci fotela, już chyba część zagadki się wyjaśniła.
Tak wygląda to pod siedzeniem pasażera:
Edit:
Teraz zauważyłem że na pierwszym zdjęciu widać obciętą jedną wiązkę kabli, zapewne do jednej wtyczki do modułu pamięci fotela, już chyba część zagadki się wyjaśniła.
Fotele ze zdjęcia nie są przystosowane do pamięci - brak potencjometrów na osiach silniczków.
Tak wygląda podstawa fotela pod pamięć ustawień (porównaj niebieski silniczek) - https://allegro.pl/prowadnice-silniczki ... 93618.html
Tak wygląda podstawa fotela pod pamięć ustawień (porównaj niebieski silniczek) - https://allegro.pl/prowadnice-silniczki ... 93618.html
Four rings to rule them all
Czyli wygląda na to, że fotele były wymieniane... ehh. Nawet jeśli chciałbym jakoś to naprawić czego dokładnie bym potrzebował? Oprócz oczywiście prowadnicy którą wysłał gtfan.
Mam jeszcze jedno pytanie niezwiązane z pamięcią foteli, a tak przynajmniej mi się wydaje. Czym może być spowodowane to iż kierownica przy zgaszeniu auta i wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki nie chowa się itd. wina modułu?
Mam jeszcze jedno pytanie niezwiązane z pamięcią foteli, a tak przynajmniej mi się wydaje. Czym może być spowodowane to iż kierownica przy zgaszeniu auta i wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki nie chowa się itd. wina modułu?
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Przemek
W skrócie potrzebujesz cały szkielet fotela z modułem pamięci. Przedlift, polift - obojętne. Kup najtańszy fotel, przełóż swoje obicia i tyle.
Odnośnie kierownicy to ZTCP muszą być otwarte drzwi i załączony ten przycisk w obudowie manetek.
Odnośnie kierownicy to ZTCP muszą być otwarte drzwi i załączony ten przycisk w obudowie manetek.
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Albo zmieniony boczek na taki z panelem sterowania pamięcią, a pamięci fabrycznie w tym aucie mogło nie być.MrFork pisze:Czyli wygląda na to, że fotele były wymieniane... ehh.
Poproś użytkownika michalwruszak (https://www.a8team.pl/profiles/5163.htm) żeby rozkodował Ci wyposażenie po VIN i będzie wiadomo.
Co do kierownicy, to u mnie się podnosi i cofa po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Drzwi nie muszą być otwarte.
Four rings to rule them all
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Przemek
Ja tam nie widzę nic obciętego, wskaż proszę co masz na myśli.MrFork pisze:Ok, dzięki wielkie za pomoc, zaczynam więc rozglądać się za jakimś odpowiednim fotelem. Wciąż jednak zastanawia mnie co to za ucięty kabel pod tym fotelem.
Natomiast teraz się przyjrzałem i Twój fotel kierowcy to najprawdopodobniej przerobiony fotel pasażera lub anglik, bo widać wiązkę maty oporowej. Idę o zakład, że jak pościągasz tapicerki to airbag będzie z innego roku lub w ogóle od wewnętrznej strony.
Pamięć była, bo ma pod fotelem główną wtykę pod co się łączy z boczkiem.gtfan pisze:Albo zmieniony boczek na taki z panelem sterowania pamięcią, a pamięci fabrycznie w tym aucie mogło nie być.
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.