Odkopie kotleta
Potrzebuję podpiąć hak tzn. zakupić instalację do haka
[D3 ALL ] instalacja haka holowniczego
Witam wszystkich. Potrzebuje nabyć oraz sprawnie podłączyć hak holowniczy. Najlepiej gdyby to był Westfalia. Czy ktoś posiada tak owy i co za graty będą do tego potrzebne by to wszystko działało jak należy.
[ Dodano: 2018-06-13, 18:58 ]
Hak już nabyłem wiązkę także mam z modułem. Wie teraz ktoś jak i gdzie to podłączyć?
[ Dodano: 2018-06-13, 18:58 ]
Hak już nabyłem wiązkę także mam z modułem. Wie teraz ktoś jak i gdzie to podłączyć?
odgrzeje kotleta, jako że kupiłem auto z hakiem, ale przez 3 lata go nie używałem, aż zakupiłem bagażnik na rowery. hak mam Westfalia, moduł uniwersalny. Zawieszenie nie muszę przestawiać , jako że nie holuję przyczepy, a rower na haku nie stanowi jakiegoś dużego ciężaru. Jednak zauważyłem , że światła stop wycinają pozycyjne na haku, w tym oświetlenie rejestracji. Na aucie wszystko jest OK. Moduł jest polski, zamontowany raczej zgodnie z instrukcją - błędów na aucie nie wywala. Przelot na kablach zachowany, przejściówka 13/7 pinów sprawna. Sprawa usterki modułu?
czytałem, że te moduły potrafią odcinać zasilanie całej wtyczki gdy nawet jedna z żąrówek jest niesprawna. Jednak kierunki świecą, pozycyjne świecą, po załączeniu wstecznego i przeciwmgielnego pojawia się napięcie na odpowiednim pinie, pozycyjne solo świecą, kierunki ze stopem świecą, kierunki z pozycyjnymi świecą , stop świeci solo, ale pozycyjne wycina.
Podpinałem do innych przyczep - nie ma znaczenia czy stop jest na tej samej czy innej żarówce jak pozycyjne.
czytałem, że te moduły potrafią odcinać zasilanie całej wtyczki gdy nawet jedna z żąrówek jest niesprawna. Jednak kierunki świecą, pozycyjne świecą, po załączeniu wstecznego i przeciwmgielnego pojawia się napięcie na odpowiednim pinie, pozycyjne solo świecą, kierunki ze stopem świecą, kierunki z pozycyjnymi świecą , stop świeci solo, ale pozycyjne wycina.
Podpinałem do innych przyczep - nie ma znaczenia czy stop jest na tej samej czy innej żarówce jak pozycyjne.