![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Otwarcie bagażnika
Pod podłużnicą z przodu po prawej stronie masz plastikową obudowę, a w środku łączenie kabli wysokoprądowych. Dostęp od zewnątrz, a nie od środka. Kabel ten ma bezpośrednie podłączenie do akumulatora.
Być może dałoby się podładować aku przez któreś ze złącz na zdjęciu (na którymś powinno być stałe +12V) albo nawet przez gniazdo zapalniczki, ale osobiście nie próbowałem.
Być może dałoby się podładować aku przez któreś ze złącz na zdjęciu (na którymś powinno być stałe +12V) albo nawet przez gniazdo zapalniczki, ale osobiście nie próbowałem.
Plus do podładowania akumulatora podaj na łącznik + umiejscowiony pod przednią prawą podłużnicą - poniżej fotka ze szrotu
![Obrazek]()
Możesz też podać do skrzynki przekaźników do złącza nr 30 - to bezpośrednie zasilanie z akumulatora.
Numer części 411911129 lub 441911119 441911127 - występowały różne wersje tego łącznika.
Moim zdaniem lepsze rozwiązanie było w A6 C4 - podłączenie + umiejscowione w widocznym miejscu po otwarciu pokrywy silnika po prawej stronie.
Możesz też podać do skrzynki przekaźników do złącza nr 30 - to bezpośrednie zasilanie z akumulatora.
Numer części 411911129 lub 441911119 441911127 - występowały różne wersje tego łącznika.
Moim zdaniem lepsze rozwiązanie było w A6 C4 - podłączenie + umiejscowione w widocznym miejscu po otwarciu pokrywy silnika po prawej stronie.
Miałem ten sam problem wyciągnięte aku do ładowania,trochę zamulilem i miałem central ustawiony na zamknięcie. Bagażnik zamknięty nie do otwarcia wkładka klucza zapieczona... akumulator wyjety ą bagażnik otwieralem w następujący sposób akumulator,dwa przewody,skrzynka bezpiecznikow pod nogami pasażera,gruby czerwony przewód plusa on jest u dołu skrzynki ą minus lapiesz do budy ja wcisnelem między zawiasy i masz przycisk w słupku do otwierania klapy aktywn.Mysle że to najszybsza operacja awaryjnego otwierania.