[D2 95 4.2PB ] Wskaźnik temperatury
[D2 95 4.2PB ] Wskaźnik temperatury
Panowie który czujnik odpowiada za wskazania na zegarze? jak dobrze myślę to ten nad termostatem bo ten w chłodnicy jest od wentylatora, dobrze myślę? jak sprawdzić czy zegar działa. Nie pokazuje mi temp. po przekręceniu kluczyka drga tylko 1mm i koniec nie ważne czy ciepły czy imny zawsze leży.
Narazie nie mam możliwości podłączenia się ale mam racje to ten u góry?
Druga sprawa od czujnika w chłodnicy mam uszkodzoną kostkę, zostały tylko kable i guma ochronna, podpowie ktoś jak to podłączyć, jak dobrze pamiętam jest tam kabel żółty, brązowy i brązowy z niebieskim paskiem, na czujniku mamy +,1,2 no i pytanie gdzie który? środkowy wiem bo inaczej nie ma możliwości ale teraz + i 2 nie wiadomo który gdzie
Druga sprawa od czujnika w chłodnicy mam uszkodzoną kostkę, zostały tylko kable i guma ochronna, podpowie ktoś jak to podłączyć, jak dobrze pamiętam jest tam kabel żółty, brązowy i brązowy z niebieskim paskiem, na czujniku mamy +,1,2 no i pytanie gdzie który? środkowy wiem bo inaczej nie ma możliwości ale teraz + i 2 nie wiadomo który gdzie
W chłodnicy nie masz czujnika temperatury tylko termowłącznik wentylatorów.
Czujnik na zegary to ten z przódu na lewej głowicy (przy zakupie innego zwracać uwagę na
kolor).
Czujnik dla ECU silnika masz na prawej głowicy z tyłu.
To, że zegary nie pokazują temperatury to nie zawsze jest wina czujnika,
może być kabel /dosyć rzadko/ lub uszkodzenie samych zegarów.
Czujnik na zegary to ten z przódu na lewej głowicy (przy zakupie innego zwracać uwagę na
kolor).
Czujnik dla ECU silnika masz na prawej głowicy z tyłu.
To, że zegary nie pokazują temperatury to nie zawsze jest wina czujnika,
może być kabel /dosyć rzadko/ lub uszkodzenie samych zegarów.