![]() |
![]() |
[D2 96 2.8PB ] pinout pompki centralnego zamka
[D2 96 2.8PB ] pinout pompki centralnego zamka
Witam, szukam jakiegoś schematu pompki centralnego zamka o nr. 4A0862257G
Od innych pomp z grupy audi jest pełno tego a do naszej a8 niestety nie mogę znaleźć ;/ ktoś pomoże ?
A dokładniej może ktoś będzie wiedział które piny odpowiadają za lewy i prawy kierunkowskaz? W pierwszej wtyczce jest 12 pinów, drugiej 6 a trzeciej 16
Od innych pomp z grupy audi jest pełno tego a do naszej a8 niestety nie mogę znaleźć ;/ ktoś pomoże ?
A dokładniej może ktoś będzie wiedział które piny odpowiadają za lewy i prawy kierunkowskaz? W pierwszej wtyczce jest 12 pinów, drugiej 6 a trzeciej 16
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
Re: pinout pompki centralnego zamka
czarny z bialym i zielonym, piny 5 i 6 we wtyczce 6 pinmajkelo pisze:Witam, szukam jakiegoś schematu pompki centralnego zamka o nr. 4A0862257G
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
Cześć, znalazłem coś takiego, myśle że pomoże koledze wyżej
podpinałem kontrolkę pod te przewody, i niestety podczas zamykania oraz otwierania nie idzie przez nie żaden sygnał, według schematu mogą to być przewody od kierunkowskazów podczas gdy uruchomi się alarm, zmagam się z tym już dłuższy czas niestety nie mogę podpiąć kierunków pod oryginalną centralkę, vag nie czyta wogole centralki a nie wiem czemu nie mam migania kierunkami przy zamykaniu/otwieraniu tylko wydaje dziwięk od trąbika która jest obok pompki. Może ktoś coś doradzi ?
maciu pisze:czarny z bialym i zielonym, piny 5 i 6 we wtyczce 6 pin
podpinałem kontrolkę pod te przewody, i niestety podczas zamykania oraz otwierania nie idzie przez nie żaden sygnał, według schematu mogą to być przewody od kierunkowskazów podczas gdy uruchomi się alarm, zmagam się z tym już dłuższy czas niestety nie mogę podpiąć kierunków pod oryginalną centralkę, vag nie czyta wogole centralki a nie wiem czemu nie mam migania kierunkami przy zamykaniu/otwieraniu tylko wydaje dziwięk od trąbika która jest obok pompki. Może ktoś coś doradzi ?

-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
że nie domknięte? to nie idzie do centrala, wszystkie idą do zegarów tylko drzwi kierowcydanishow pisze:maciu, skoro już jesteśmy w temacie ...wiesz może który kabelek odpowiedzialny jest za sygnał do otwarcia/zamknięcia drzwi?
Pytam, ponieważ mam zestaw Keyless z guzikiem start i odpalaniem silnika z pilota, by to w pełni wykorzystać potrzebuję jeszcze ten "kabelek"
dodatkowo do monitorowania wnętrza
co chcesz wykorzystać i do czego?
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
Po skrócie, dodatkowa centralka Keyless po zbliżeniu się do auta ma dawać sygnał do otwarcia drzwi i tym samym po oddaleniu się od auta do ich zamknięcia.maciu pisze:co chcesz wykorzystać i do czego
A więc potrzebuję wiedzieć, gdzie znajduje się kabel czy też kable sterujące otwieraniem/zamykaniem drzwi.
Jeszcze nie szukałem i dlatego pytam, oszczędzi to sporo czasu