Witajcie,
Czy przerabiał ktoś temat klap kolektorów ssących w 4.2 tdi?? DO 2.7 i 3.0 jest pełno zestawów naprawczych, a do 4.2 tdi 4h nie maaa..... czy ktoś ma jakiś pomysł na wyrobione cięgno?
[D4 11 4.2TDI ] Kolektory ssące
-
- Forum Audi A8
Kolektory ssące w Audi A8 D4 4,2 TDI Quattro
Witam, niedawno wymieniłem dwa kolektory ssące w mojej A8. Szukałem kolektorów używanych. Natomiast mechanik i znajomi odradzali kupna używek tzw. po regeneracji. Zdecydowałem się na kupno nowych. Koszt 2 nowych kolektorów z ASO Audi Poznań to 9200 złotych brutto. Bez robocizny. Po naprawie, dalej mi wywala błąd silnika (check engine). Mechanik podejrzewa iż może coś być albo z filtrem DPF albo czujnik spalin. Już mnie wkurza ten temat. Auto ma najechane w okolicach 300.000 km, i nie mówi że jest to nówka sztuka, trzeba inwestować w auto jak się chce jeździć taką furą. Czy ktoś doradzi co mam z tym zrobić. Dodam że jak auto zmienia biegi z 2 na 3, to jakby brakowało mu mocy. Zapycha się a potem nagle wszystko ok.
Pomóżcie proszę może z dobrym mechanikim, bo mój mechanik tylko wymieniać części chyba potrafi.
Pozdro
Pomóżcie proszę może z dobrym mechanikim, bo mój mechanik tylko wymieniać części chyba potrafi.
Pozdro