Witam,
Mam przedlift s8 d2 340km.
Zabieram się za odmę. Potrzebuję jakiegoś schematu przedstawiającego układ odma w tym aucie, żeby zaplanować pracę.
Chciałbym zminimalizować ilość odkręceń kolektora itp.
Bylby ktoś uprzejmy udostępnić taki dokument.
Pozdrawiam,
Paweł
[S8 D2 97 LPG ] Odma schemat
[S8 D2 97 LPG ] Odma schemat
Ostatnio zmieniony 26 lis 2018, 20:56 przez Shohoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Już chyba dobrze jest.dice111 pisze:Popraw proszę tytuł tego wątku zgodnie zregulaminem. Zastosuj w nim odpowiednie tagi. W przypadku nie poprawienia, zostanie on usunięty
Zanim dołączysz do klubu A8, powinieneś regulaminowo przedstawić się i przywitać w dziale Powitań
Tak też i wyczytałem do tej pory, ale generalnie przydałby się schemat, żeby przy okazji ogarnąć jak to działa, gdzie idzie poszczególny przewód itp.pb41ns pisze:Tam czarów nie ma, są trzy kawałki odmy, dwie z tyłu silnika i dostęp praktycznie po zdjęciu kolektora ssacego, no chyba że masz chińskie raczki , i trzecia z przodu silnika łącząca obie pokrywy zaworów, i ot cały schemat
Bo np. myślałem, że przewód który idzie przed przepustnicę idzie od tegoż filtra, a on idzie z silnika (czyli bezpośrednio ze skrzyni korbowej? co trochę dla mnie bez sensu). Ten z przodu to wiem już wymieniłem. Ale co robi trzeci to już dla mnie magia, jak poświecę latarką to go nawet nie widzę i nie wiem gdzie miałbym go widzieć. Dlatego schemacik powinien wszystko wyjaśnić.
Filtr odmy lepiej kupić czy powinno wystarczyć wyczyszczenie?