Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 01 3.7PB ] Kabel/ adapter aux in do RNS-D

Dokładane DVD, tunery TV, radia CB, nawigacje GPS, moduły do telefonów GSM, videorejestratory, przeróbki elektryki i elektroniki zmieniające funkcjonalność auta, nowe gadżety.
ODPOWIEDZ
PanMariusz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 01 3.7PB ] Kabel/ adapter aux in do RNS-D

Post autor: PanMariusz » 02 gru 2018, 17:22

Przejrzałem cały dział, szukałem też sporo poprzez google, ale nadal nie mam jasnej odpowiedzi.
Potrzebuje kabla, który umożliwi podłączenie do RNS-D odtwarzacza mp3 w formie tabletu czy telefonu, czyli przez JACKa.
Z opcji najtańszych są dostępne kable które podłącza się w gniazdo wejścia tunera TV (opcja 1sza) lub przez mini iso zamiast zmieniarki (opcja 2ga).

Teraz pytania:

1. Wyczytałem, że kable podpinane zamiast tunera generują sygnał MONO (chociaż po przejrzeniu pinów widzę, że są tam sygnały L i R, więc to raczej nie prawda) oraz co mnie bardziej interesuje- że podłączając aux in za pośrednictwem gniazda tunera nie ma możliwości sterowania ustawieniami dźwięku typu balans, bas, sopran itp - czy to prawda?

2. Jeśli podłącze adapter mini iso zamiast zmieniarki to czy radio nie będzie pokazywało komunikatu typu brak płyty? Co w ogóle wyświetla się wtedy na ekranie radia?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl