Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 94 4.2PB ] Manual zamiast automat? Skrzynia C4 S6 42V8

Dokładane DVD, tunery TV, radia CB, nawigacje GPS, moduły do telefonów GSM, videorejestratory, przeróbki elektryki i elektroniki zmieniające funkcjonalność auta, nowe gadżety.
michalwruszak
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: michalwruszak » 04 wrz 2017, 19:22

Sterownik od skrzyni automatycznej jest fizycznie odpięty ?
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne

FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044

Awatar użytkownika
gtfan
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gtfan » 04 wrz 2017, 23:02

izuniaizus pisze:To teraz ja się podepnę.
Jestem już po przekładce samochód toczy się ale powyżej 2 tys obrotów wchodzi w tryb awaryjny (to dlatego że ze sterownikiem nie było jeszcze nic robione) żeby przeprogramować sterownik potrzebny jest kod znaleźliśmy jakiś w necie ale albo nie działa albo nie chce się zapisać czy ktoś robił coś takiego, zna kod który będzie pasować i może pomóc?
Nie mam z tym silnikiem osobistych doświadczeń, tylko info zaczerpnięte z neta. Gdzieś na forach czytałem, że przy swapie 2.5TDI sterownik nie zawsze da się zakodować na manual. Nawet jeśli, to pompa wtryskowa jest inna niż w automacie i bez jej wymiany chodzić to nie będzie. Poszukaj info pod tym kątem.
Four rings to rule them all

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 26 gru 2018, 09:46

niestety tak jest w przypadku tdi ze inna pompa jest do manuala tylko zmiana sterowniki wraz z pompą ale przynajmniej jest taka możliwość .
Tylko moim zdaniem trzeba tylko zmienić sterownik pompy

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl