części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[A8 D2] Elektryczna roleta tylna

Zrobiłeś coś w swoim Audi A8 ? Masz do tego fotostory i opis ? Pochwal się innym.
Truten
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Truten » 31 sie 2018, 20:47

No i kolejny problem, dzisiaj wieczorem podczas cofania chciałem schować roletę tylną. Była nieruszana przez całe lato w podniesionej pozycji, po przyciśnięciu przycisku chowa się ale tylko 3/4 rolety później tylko słychać nieprzyjemne przeskakiwanie mechanizmu aż zęby bolą <blee> W górę idzie bez problemu. Co mogłoby się stać?

Awatar użytkownika
Pepek
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: S8 D5
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Przemek

Post autor: Pepek » 31 sie 2018, 21:11

Najprawdopodobniej przekosiło zębatkę półksiężycową w silniku. A przekosiło, bo:
1) tulejki wyrobione
2) pokrywa mechanizmu za mocno/za słabo dokręcona
Za ten mechanizm powinni projektanta rozstrzelać.
Można próbować dojść od góry, bo się da, ale lepiej wywalić całą półkę.
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.

Kedo6666
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Kedo6666 » 04 sty 2019, 22:34

Hej mam problem związany z tylną obudową rolety mianowicie kiedy podgłośnię radio i czasem jeszcze się okażę że jest tam jakiś bas to ta obudowa jak by pracuje i hałasuje i jest to na pewno ona bo kiedy ją przytrzymuje ręką to jest idealna cisza , strasznie mnie to denerwuje więc nie wiem co mam robić czy rozbierać pół auta i spróbować ją zamontować na nowo czy jest jakiś lepszy pomysł i bardziej bezinwazyjny bo już raz podchodziłem do tematu i bardzo się zdenerwowałem bo rozkręcałem wszystko z instrukcją i tam osoba opisująca napisała że 2 śruby się odkręca i kanapa wypad robi a później gdzieś na necie znalazłem że w FL jest też gdzieś na środku koło podłokietnika tylnej kanapy .

Awatar użytkownika
Pepek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Pepek » 04 sty 2019, 23:49

Oparcie kanapy FL/preFL dwie śruby dostępne pod odkręceniu siedziska. Półka trzy kołki dostępne po odkręceniu oparcia kanapy i trzy śruby z wnętrza bagażnika. Głośniki dostępne bez demontażu siedziska, jedynie odsłon (po cztery czy pięć blachowkrętów).
Pozdrawiam.

Kedo6666
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Kedo6666 » 05 sty 2019, 07:12

Pepek pisze:Oparcie kanapy FL/preFL dwie śruby dostępne pod odkręceniu siedziska. Półka trzy kołki dostępne po odkręceniu oparcia kanapy i trzy śruby z wnętrza bagażnika. Głośniki dostępne bez demontażu siedziska, jedynie odsłon (po cztery czy pięć blachowkrętów).
ja jak czytałem instrukcje od pre fl to było napisane że oparcie jest na dwóch śrubach odkręciłem szarpie się do góry i do siebie mówię za chuja nic nie ruszało się idę po sąsiada też nic i dopiero nie dawno ktoś mi napisał że są 3 śruby na środku coś tam też trzyma ale tak mnie to oparcie wtedy zirytowało że dopiero teraz wracam do tematu :P

Awatar użytkownika
Pepek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Pepek » 20 cze 2020, 17:37

I kolejna roleta uratowana:
https://images89.fotosik.pl/385/345c5d49daab079b.jpg
Ktoś miał dużo siły i połamał prowadnice w szynie, zabierak i w ogóle jedno ramię chyba w nerwach wywalił. Zabierak pospawany (dziwnie się to spawało, jakiś ciekawy stop alu, 'gazujący'), ramię dorobione z aluminiowej rurki 15mm (idealna byłaby 14mm) z Castoramy za 6.5zł, parę blachowkrętów i voila. Jeszcze pomalować na czarno albo i nie i almost OEM :)
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl