[D3 ALL ] Komputer nie zapamiętuje danych
[D3 ALL ] Komputer nie zapamiętuje danych
po ustawieniu języka i audio parametry sie zapisują ale po wyciągnięciu kluczyka i odczekaniu dobrej godzinki wszystko sie resetuje do ustawień fabrycznych kto pomoże
Ostatnio zmieniony 30 mar 2013, 01:05 przez Łuki, łącznie zmieniany 5 razy.
Łuki
Pamiec
Jednym kluczem i nie wydaje mi sie ze to wina po stronie ustawienia .zdejmuje ochrone komponentu w tyg i zobaczymy chodz myslalem ze to z zasilaniem ale od jakiegos czasu w czasie jazdy potrafi zresetowac sie ustawienia audio
- club-iguana
- Forum Audi A8
Pamiec
Tak jesli o audio chodzi tylko czemu jezyk przestawia a to raz na licznikach a to w mmi uychodzisz z auta wracasz po 30 min i wracaja ustawienia dam znac jak componet zdejme moze bedzie ok ale jakies mam watpliwosci wyzej mr fix napisal ze to moze podtrzymanie jakies zasilanie nie tak zobaczymy po odwiedzeniu serwisu
to jeszcze dopytam:
czy radio to jedyne urzadzenie, z ktorego nie zostalo zdjete CP w aso ?
z tego co wiem, zabezpieczenie CP w "jednych" urzadzeniach wplywa na dzialanie "drugich" urzadzen.
dokladnie wyglada to tak:
urzadzenie "A" z wlaczonym CP, wplywa na urzadzenie "B", ktore nie ma aktywnego CP.
dlaczego ?
1. niektore urzadzenia nie maja "mozliwosci" dzialania nie-do-konca poprawanie (moze to byc sterownik silnika -choc nie wiem, czy jest tam CP),
2. z uwagi na bezpieczenstwo - nie mozna pozowlic sobie na niepelne dzialanie (licznik, poduszki powietrzne - nie wiem dokladnie ktore urzadzenia, ale daje przyklady, aby lepiej zrozumiec)
w kazdym razie CP na pewno nie wplywa na wyzsze zuzycie pradu. idea jest taka aby przeszkadzac/byc uciazliwym, ale w zadnym przypadku nie szkodzi i wplywac negatywnie na bezpieczenstwo.
czy radio to jedyne urzadzenie, z ktorego nie zostalo zdjete CP w aso ?
z tego co wiem, zabezpieczenie CP w "jednych" urzadzeniach wplywa na dzialanie "drugich" urzadzen.
dokladnie wyglada to tak:
urzadzenie "A" z wlaczonym CP, wplywa na urzadzenie "B", ktore nie ma aktywnego CP.
dlaczego ?
1. niektore urzadzenia nie maja "mozliwosci" dzialania nie-do-konca poprawanie (moze to byc sterownik silnika -choc nie wiem, czy jest tam CP),
2. z uwagi na bezpieczenstwo - nie mozna pozowlic sobie na niepelne dzialanie (licznik, poduszki powietrzne - nie wiem dokladnie ktore urzadzenia, ale daje przyklady, aby lepiej zrozumiec)
w kazdym razie CP na pewno nie wplywa na wyzsze zuzycie pradu. idea jest taka aby przeszkadzac/byc uciazliwym, ale w zadnym przypadku nie szkodzi i wplywac negatywnie na bezpieczenstwo.
- club-iguana
- Forum Audi A8