[D3 ALL ] Wodorowanie silnika - czy ktoś robił?
- pawelec
- Forum Audi A8
jestem po drugim zabiegu wodorowania w moim 4.2TDI
Przed 2 zabiegiem wyczyściłem kolektory i dolot jak umiałem ...
Moje spostrzeżenia:
Aktualnie nie czuć dodatkowej mocy bo to odczułem już po pierwszym zabiegu
Auto podczas zabiegu oraz jeździe "zaraz po" wyemitowało o wiele mniej dymu z rur wydechowych (juz nie mam czarnych rur tylko normalne siwe)
Wnioski:
Myślę że coś tam czyści, pomaga jeżeli mamy na prawdę dużo nagaru
Po pierwszym zabiegu spadło spalanie 0.5litra okres między zabiegami 5-6tys km ... aktualnie mam 1 zbiornik paliwa za sobą i nie jestem jeszcze wstanie powiedzieć.... dopiero za 2-3 m-ce ocenię spalanie
Przed 2 zabiegiem wyczyściłem kolektory i dolot jak umiałem ...
Moje spostrzeżenia:
Aktualnie nie czuć dodatkowej mocy bo to odczułem już po pierwszym zabiegu
Auto podczas zabiegu oraz jeździe "zaraz po" wyemitowało o wiele mniej dymu z rur wydechowych (juz nie mam czarnych rur tylko normalne siwe)
Wnioski:
Po pierwszym zabiegu spadło spalanie 0.5litra okres między zabiegami 5-6tys km ... aktualnie mam 1 zbiornik paliwa za sobą i nie jestem jeszcze wstanie powiedzieć.... dopiero za 2-3 m-ce ocenię spalanie
ja bym spalanie raczej polaczym z rosnaca temperatura idzie wiosna nie ma juz mrozow chyba ze masz dane z tego samego okresu i podobnych temp zewnetrznychpawelec pisze:Wnioski:
bądź sobą, wariatów też lubią
Witam wszystkich forumowiczów 👍jestem tutaj Nowy. Od 3tyg jestem w posiadaniu Audi A8 D3 4.2TDI Z ROKU 2008. AUTO W 2009ROKU W NIEMCZECH PRZESZEDL CHIP PRZEZ AUDI I POSIADA MOC 387KM. I MOJE PYTANIE DOTYCZY TZW CHMURY PO WCISNIECIU GWALTOWNIE GAZU. NA WOLNYCH OBROTACH JEST OK ALE JAK ZROBIE KICK DOWN TO WYLECI JAK Z KOMINA. PROSZE O WASZE ZDANIE. POZDRAWIAM
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Krispol87
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b> Pisanie CAPS LOCKIEM uznawane
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b> Pisanie CAPS LOCKIEM uznawane
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI