[D3 03 ] Jak wymienić żarówkę xenonową?
[D3 03 ] Jak wymienić żarówkę xenonową?
szykuje się do wymiany xenonów bo świecą na zielono i za chiny nie wiem jak się do tego dobrać. może mi ktoś wyjaśnić krok po kroku jak to zrobić?
Ostatnio zmieniony 13 lip 2013, 23:45 przez mazur6662, łącznie zmieniany 2 razy.
Kolega ma D3 a tam jest troche inna filozofia nad która sam się głowie ;-)mdamian pisze:http://www.a8team.pl/topics16/3505.htm
Sorki nie zauważyłem , moja wina , ale to nie może być aż tak trudne .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
- club-iguana
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Ja jestem właśnie po wymianie. :d Robiłem to wczoraj. Zajęło mi to około 3 godzin, ale tylko dlatego, że próbowałem za wszelką cenę wymienić bez odkręcania. Myślę, że całość nie powinna zająć godzinki.
W D3 jest faktycznie trochę ciężko. Próbowałem bez wyjmowania, ale jak odkręciłem starter i zacząłem pryciać przy palniku, to drucik dociskający go został mi w ręku. Próbowałem z dentystycznym lusterkiem włożyć go w swoje miejsce, ale skończyło się tylko na spuchniętej i podrapanej dłoni :-( .
Najprościej jest wyjąć lampę:
1. odkręcamy dwa torxy od góry, dwa z tyłu na dole,
2. odkręcamy dwie (pierwsze od lampy) śruby mocujące błotnik i odchylamy go delikatnie; w szparę wkładamy jakiś klin drewniany.
3. wypinamy kostkę od instalki i wyciągamy delikatnie lampę.
Dalej już każdy będzie wiedział, jak robić.
INFO dla tych, którym świeci kiepsko: zacznijcie od wymiany palników. Moje stare nie różniły się wizualnie od nowych, a po wymianie świecą o 200% lepiej. I nie sprawdzajcie efektów na ścianie, tylko w terenie.
Pzdr
W D3 jest faktycznie trochę ciężko. Próbowałem bez wyjmowania, ale jak odkręciłem starter i zacząłem pryciać przy palniku, to drucik dociskający go został mi w ręku. Próbowałem z dentystycznym lusterkiem włożyć go w swoje miejsce, ale skończyło się tylko na spuchniętej i podrapanej dłoni :-( .
Najprościej jest wyjąć lampę:
1. odkręcamy dwa torxy od góry, dwa z tyłu na dole,
2. odkręcamy dwie (pierwsze od lampy) śruby mocujące błotnik i odchylamy go delikatnie; w szparę wkładamy jakiś klin drewniany.
3. wypinamy kostkę od instalki i wyciągamy delikatnie lampę.
Dalej już każdy będzie wiedział, jak robić.
INFO dla tych, którym świeci kiepsko: zacznijcie od wymiany palników. Moje stare nie różniły się wizualnie od nowych, a po wymianie świecą o 200% lepiej. I nie sprawdzajcie efektów na ścianie, tylko w terenie.
Pzdr
- club-iguana
- Forum Audi A8