[D2 FL ALL] Listwy drzwiowe
[D2 FL ALL] Listwy drzwiowe
Witam , koledzy jak są zamontowane dolne listwy w drzwiach bo mi odchodzą , są na zatrzaskach lub inaczej ?
Ostatnio zmieniony 12 sty 2011, 19:50 przez ahadam, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam wszystkich klubowiczów , mam nadzieję że będzie miło w tym gronie i dowiem się coś więcej na temat mojego złotka
kup zatrzaski , i tak się połamią , a to koszt w granicy od 1-2 zł/sztuka .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Poczekaj, nie wyrywaj a nic się nie połamie.
Są na takich plastikowych wsuwkach. O ile dobrze pamiętam, żeby się do dobrać do dolnych listew, to trzeba zdjąć (przesuwa się w kierunku tyłu auta) wpierw te małe listwy, które są od wewnątrz. Pod nimi powinny być wkręciki, które mocują listwy zewnętrzne. Jak je wykręcisz, to listwy zewnętrzną przesuwa się w kierunku tyłu auta o jakieś dwa cm i odchodzą.
Jeżeli wytrzymasz do jutra, to sprawdzę to dokładnie i dam Ci znać.
Są na takich plastikowych wsuwkach. O ile dobrze pamiętam, żeby się do dobrać do dolnych listew, to trzeba zdjąć (przesuwa się w kierunku tyłu auta) wpierw te małe listwy, które są od wewnątrz. Pod nimi powinny być wkręciki, które mocują listwy zewnętrzne. Jak je wykręcisz, to listwy zewnętrzną przesuwa się w kierunku tyłu auta o jakieś dwa cm i odchodzą.
Jeżeli wytrzymasz do jutra, to sprawdzę to dokładnie i dam Ci znać.
nie wyrywaj tylko próbuj wysunąć ją w tył , jeśli listwy są na tych samych zasadach montowane jak w 100 c4 to powinny dać się przesunąć około 3 cm i wtedy powinny wyjść z małym oporem . Nie wyrywaj bo pokrzywisz listwę .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Ps:
tak samo to nie jest ale podobnie, najpierw trzeba namierzyć małe okrągłemdamian pisze:nie wyrywaj tylko próbuj wysunąć ją w tył , jeśli listwy są na tych samych zasadach montowane jak w 100 c4 to powinny dać się przesunąć około 3 cm i wtedy powinny wyjść z małym oporem . Nie wyrywaj bo pokrzywisz listwę .
zaślepki, wydłubać pod nimi są śrubki potem przesuwamy listwę na otwartych drzwiach
w przód lub w tyłi odpada
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
Jest tak jak napisałem wyżej. Najpierw musisz wykręcić śrubki, które znajdują się pod cienką listwą od strony wnętrza. Spotkałem się z dwoma wersjami tej listwy. Jest cała i trzeba ja całkowicie wysunąć w kierunku tyłu auta, albo tak jak napisał Maciu, ma dwa otworki z zaślepkami i pod nimi właśnie są te wkręciki.
- JuniorPoznan
- Forum Audi A8
- JuniorPoznan
- Forum Audi A8
Ja rozwiązałem to w moich poprzedniczkach raz na zawsze.Witam , koledzy jak są zamontowane dolne listwy w drzwiach bo mi odchodzą , są na zatrzaskach lub inaczej ?
1.zdjęcie wszystkich.
2.wyczyszczenie i osuszenie mocowań,listew i drzwi
3.założenie , potem znów demontaż
4.ponowne wyczyszczenie pozostałości.
5.KLEJ do SZYB z aktywatorem.
6.Każda z listew z dołem drzwi posmarowana aktywatorem ,ale w parach.
7.nałożenie kleju na drzwi i listwę i montaż listwy - i tak 4 razy
8. EFEKT - nie do zaje......
9.Sprawdzone w A8 przed i po lifcie :mrgreen: