[D2 98 4.2PB/LPG ] kontrolka cisnienia oleju
[D2 98 4.2PB/LPG ] kontrolka cisnienia oleju
w dniu wczorajszym wymieniłem kruciec od płunu chłodzacego w chłodniczce oleju w audi a8 4.2 r 1998 AKG oraz uszczelke olejowa .nastepnie wymieniłem filtr oleju Mayle oraz olej valvoline 5w50 vr1 poskładałem auto odpowietrzyłem iprzejechałem sie i nic sie nie dzialo .po 4 godzna ch uzupełnilem płyn chłodzacy i wracajac do domu zaswieciła mi sie pulsacyjnie kontrolka cisnirnia oleju odrazu podłaczyłem kompa i błedow w silniku nie ma .kontrolka swieci sie tylko jka samochod jest rozgrzany jak moze byc przyczyna ? pilnie prosze o pomoc
byłem sprawdzic jak sie dzisiaj zachowuje auto i odpaliłem przejechałem sie kawałek i kontrolka pojawila sie po minucie nastepnie skreciłem w prawo kontrolka zgasła przejechałem jeszczce kawalek i znow sie zapalił przychamowałwm i znow zgasła wiec nie zaleznie czy cieply czy zimnny silnik jakies sugestie a jutro sprawdze cisnienie na pompie
takie sugestie mam dla ciebie że jak nie masz ciśnienia to albo już po motorze albo za chwile tak się stanie twój wybór no ale kto bogatemu zabroni
minimalne ciśnienie oleju jest 1 a lampka zapala się poniżej 0,02 czyli praktycznie jak go już niema zdajesz sobie sprawę co się dzieje jak auto pracuje bez poduszki olejowej ?
minimalne ciśnienie oleju jest 1 a lampka zapala się poniżej 0,02 czyli praktycznie jak go już niema zdajesz sobie sprawę co się dzieje jak auto pracuje bez poduszki olejowej ?
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Przemek
Owszem ma. Ostrzeżenie gasło tylko powyżej 1500 obrotów. Filtr skręciło wokół jego własnej osi, a bocznik na luzie miał wywalone na robotę.karol208 pisze:Filtr nic nie ma do tego bo są zawory bocznikowe więc czy on drożny czy nie, to i tak olej będzie szedł dalej.
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A8
Czujnik niskiego ciśnienia wariuje. U mnie tez padł po latach sam z siebie. Wkręć manometr i zobacz jakie jest faktyczne ciśnienie. Potem będzie wiadomo gdzie szukać.
P.S. A obrotomierz nie zaczyna Ci lekko wariować? Jeśli tak to zajrzyj do skrzynki z ECU - stawiam na wilgoć.
P.S. A obrotomierz nie zaczyna Ci lekko wariować? Jeśli tak to zajrzyj do skrzynki z ECU - stawiam na wilgoć.
Audi B2,B3 i B4....trochę ich było.
Audi A6 3,0 30VQ - było
Audi S6 Avant Tip - było
Audi S6 Avant Man - było
Audi A4 2,8 Quattro - było
Audi Cabriolet 2,8 - było
Audi A8 4,2 32V - jest
Audi A6 3,0 30VQ - było
Audi S6 Avant Tip - było
Audi S6 Avant Man - było
Audi A4 2,8 Quattro - było
Audi Cabriolet 2,8 - było