rzeczywiscie, troche sie zagalopowalem.
nadmienie tylko, ze niektory oryginalne zestawy posiadaja funkcje rSAP (wszystkie nokie i np HTC HD2). z funkcjonalnoscia rSAP ida dodatkowe korzysci, ktore warto przytoczyc:
- telefon korzysta z anteny zewnetrznej samochodu - a wiec lbez porownania epszy zasieg, szczegolnie za miastem, brak promieniowania w srodku samochodu
- telefon zostaje uspiony. wszystkie funkcje telefonu przejmuje modul samochodu. efekt - kilka godzin rozmow, zas bateria telefonu pozostaje praktycznie "nietknieta".
![]() |
![]() |
![]() |
[D3 ALL] Dodatkowy sprzęt DVD, MP3 itp.
-
- Forum Audi A8
Do mojego auta niestety nie Leniuch nie pasuje. Nie współpracuje z systemem MMIapg pisze:Ja właśnie zamontowałem sobie zestaw BT Nokia CK-7W (200 zł) do fabrycznego radyjka przy pomocy prostego kabelka (120 zł) bez lutowania. Zestaw współpracuje z dowolnym telefonem przez BT. Wszystko jest całkowicie ukryte. Nie ma żadnych tandetnych przycisków, wyświetlaczy itp. Działa przez głośnik fabrycznie zamontowany w aucie, przy połączeniu radio się samo wycisza, regulacja głośności pokrętłem z radia fabrycznego, telefon automatycznie łączy się po przekręceniu kluczyka i rozłącza po jego wyjęciu.szoszon1983 pisze:Mi wystarczyłby najprostszy , nie zależy mi na wyświetlaniu czegokolwiek na ekranie MMI itd. Che tylko, żeby system automatycznie łączył się z komórką i wszystko było zgrane z audio w aucie.
Tu masz link do aukcji z tym kabelkiem:
http://allegro.pl/samontuj-ck-100-ck-20 ... 67547.html
Sprzedawca zna się na rzeczy i jak zadzwonisz, to na pewno doradzi Ci co będzie najlepsze do Twojego modelu.
- club-iguana
- Forum Audi A8