![]() |
![]() |
[D3 07 4.2TDI ] Światła stop ciągle świecą
[D3 07 4.2TDI ] Światła stop ciągle świecą
Witam, jak w temacie światła stopu ciągle mi świecą wszystkie trzy. Światła zapalają się gdy po odpaleniu pierwszy raz nacisnę hamulec świecą się cały czas podczas jazdy i dalej jak zgaszę i zamknę samochód. Po zamknięciu jest różnie świecą się jeszcze od 30 minut do dwóch dni. Ostatnio miałem też po trzech dniach postoju samochodu telefon z pracy że światła mi się zapaliły samoczynnie i tak świeciły prawie dwa dni po czym same zgasły. Jeszcze nigdy światła nie świeciły aż do całkowitego rozładowania akumulatora zawsze jakoś same zgasły. Dzisiaj miałem wreszcie chwilę i sprawdziłem bezpieczniki są OK, oraz podmieniałem czujnik na pedale z innej A8 w drugim samochodzie oba czujniki działają prawidłowo u mnie na obu jest to samo. VCDS nie pokazał nic związanego ze światłami. Ma ktoś jakiś pomysł co jeszcze sprawdzić?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez djxander, łącznie zmieniany 1 raz.
Czujnik na pedale hamulca był podmieniany z innego samochodu w drugim działa prawidłowo w moim na obu czujnikach nie ma poprawy elektryk stwierdził po sprawdzeniu że czujnik jest ok.
Sterownik świateł to chodzi o ten moduł co jest w bagażniku po prawej stronie pod silnikiem od klapy bagażnika? Czy światła mają jakiś inny sterownik?
Sterownik świateł to chodzi o ten moduł co jest w bagażniku po prawej stronie pod silnikiem od klapy bagażnika? Czy światła mają jakiś inny sterownik?
Lampy w klapie były sprawdzane i nic się nie zmienia po ich odpięciu w środku są suche dziś sprawdzę lampy w błotnikach.
Vcds faktycznie mam chińczyka ale ten u elektryka oryginalny też nic nie pokazał.
A gdzie znajduje się moduł/sterownik świateł? Może coś z nim jest nie tak? Chciałbym go sprawdzić
[ Dodano: 2019-05-02, 10:33 ]
Lampy w błotnikach również sprawdzone są suche i tak samo po ich odpięciu nic się nie zmienia.
Vcds faktycznie mam chińczyka ale ten u elektryka oryginalny też nic nie pokazał.
A gdzie znajduje się moduł/sterownik świateł? Może coś z nim jest nie tak? Chciałbym go sprawdzić
[ Dodano: 2019-05-02, 10:33 ]
Lampy w błotnikach również sprawdzone są suche i tak samo po ich odpięciu nic się nie zmienia.