[D3 ALL ] Montaż haka holowniczego
-
- Forum Audi A8
Fotek z montażu nie mam. Jeśli sobie życzysz mogę zrobić zdjęcie jak to wygląda ostatecznie z zewnątrz.
Jeśli chodzi o rodzaje haków z AutoHak Słupsk to są zasadniczo dwa godne uwagi rozwiązania: z montażem poziomym i pionowym. Jak mam z pionowym i takie też polecam. Zaletą takiego haka jest to że po zdjęciu główki praktycznie nie widać że auto ma hak. Dziura do montażu główki jest pod zderzakiem. Trzeba zajrzeć pod samochód aby ją zobaczyć.
Jeśli chodzi o rodzaje haków z AutoHak Słupsk to są zasadniczo dwa godne uwagi rozwiązania: z montażem poziomym i pionowym. Jak mam z pionowym i takie też polecam. Zaletą takiego haka jest to że po zdjęciu główki praktycznie nie widać że auto ma hak. Dziura do montażu główki jest pod zderzakiem. Trzeba zajrzeć pod samochód aby ją zobaczyć.
Witam Wszystkich
Odświeżę trochę temat.
Ostatnio założyłem do mojej A8 hak:
https://www.ebay.co.uk/itm/AUDI-A8-S8-2 ... 2749.l2649
Jako że to nie oryginał mam takie pytanko
czy cokolwiek mogę zakodować (np: ABS ESP czy czujniki parkowania)
Zakładam że nie bo nie posiadam oryginalnego modułu ale kto wie może jedna
z góry dzięki
Odświeżę trochę temat.
Ostatnio założyłem do mojej A8 hak:
https://www.ebay.co.uk/itm/AUDI-A8-S8-2 ... 2749.l2649
Jako że to nie oryginał mam takie pytanko
czy cokolwiek mogę zakodować (np: ABS ESP czy czujniki parkowania)
Zakładam że nie bo nie posiadam oryginalnego modułu ale kto wie może jedna
z góry dzięki
eed, próbowałem kodować niestety na dzień dobry pierwsze kodowanie jest to przyczepa i tego VCDS nie widzi, bo jest brak modułu a ten co jest z hakiem nie jest podpięty do czujników w żaden sposób, czytałem gdzieś że można zaprogramować tak audi, że w MMI można włączyć hak i większość działa a najbardziej mi zależy na ABS i ESP.
Programowałem u mojej żony w A6 oryginalny hak i działa to fajnie
I chciał bym zbliżony efekt osiągnąć
Jak macie jakieś pomysły proszę się nie krępować.
Programowałem u mojej żony w A6 oryginalny hak i działa to fajnie
I chciał bym zbliżony efekt osiągnąć
Jak macie jakieś pomysły proszę się nie krępować.
- orkaskawina
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Hak A8 D3 Westfalia
Cześć, jakie rozwiązanie znalazłeś?orkaskawina pisze:Odgrzeję trochę .....
Wczoraj montowałem hak oryginalny westfalia i poległem na śrubach w środku bagażnika, nie mogę ich wkręcić ponieważ wkładając je, jest tak jak by była jakaś blacha i nie ma przejścia do podłużnicy hmmmm o co chodzi ???
Temat już nie ważny znalazłem rozwiązanie.
Kupiłem oryg. Westfalie używaną i jestem przed montażem, poszukuje schematu podłączenia zasilania modułu, oraz pozostałych przewodów z gniazda haka.
jest Audi A8 D3 4.2TDI 2008:)
jest - VW Passat B5 fl 1.9TDI AVF kombi 4 Motion:) 01'
było - BMW e46 330xd 03'
było - Audi A6 C4 2.5 tdi quattro AEL 96'
było - Audi 200 20V 2.2 3B:) 89'
był - Mercedes w124 300E 87'
był - Opel Manta B 2.0 GSI 79'
jest - VW Passat B5 fl 1.9TDI AVF kombi 4 Motion:) 01'
było - BMW e46 330xd 03'
było - Audi A6 C4 2.5 tdi quattro AEL 96'
było - Audi 200 20V 2.2 3B:) 89'
był - Mercedes w124 300E 87'
był - Opel Manta B 2.0 GSI 79'
No tak, klasyka.
"Temat już nie ważny, znalazłem rozwiązanie"
Jak jest jakiś problem to najlepiej napisać na forum z zapytaniem. Ale jak już się znajdzie rozwiązanie to po co napisać na forum dzieląc się z innymi. Skoro nie planowałeś podzielić się informacją lub odpowiedzieć na pytanie kolegi to trzeba było zachować to dla siebie i nie pisać, że się znalazło rozwiązanie. Nie rozumiem takich ludzi oraz sensu bycia ich na forum...
"Temat już nie ważny, znalazłem rozwiązanie"
Jak jest jakiś problem to najlepiej napisać na forum z zapytaniem. Ale jak już się znajdzie rozwiązanie to po co napisać na forum dzieląc się z innymi. Skoro nie planowałeś podzielić się informacją lub odpowiedzieć na pytanie kolegi to trzeba było zachować to dla siebie i nie pisać, że się znalazło rozwiązanie. Nie rozumiem takich ludzi oraz sensu bycia ich na forum...
- orkaskawina
- Super Klubowicz