[D2 01 2.8PB ] Problem z 2.8 AMX zgasł i już nie chce odpa
[D2 01 2.8PB ] Problem z 2.8 AMX zgasł i już nie chce odpa
Wczoraj podczas jazdy kilka razy mi zgasl ale odpalił, jeździłem jeszcze z 1h no i już nie chcial odpalić coś tam probował ale bez rezultatu,pierwsze co to podłączyłem vaga i co ciekawe zero błędów,druga sprawa to paliwo dochodzilo do czerwonego poa myślalem że jest za mało palwa dolalem z 5 litrow i nic,sprawdzilem ,pompe paliwa na krótko no i działa ,gdzie szukać problemu???
Od czujnika położenia wału nie powinien raczej gasnąć. Miałby problemy z odpalaniem, ale raczej nie przyczyniałoby się to do tego, żeby gasł podczas jazdy. Na początek można spróbować zalać więcej paliwa do baku no i sprawdzić aku, bo czasami luźne klemy potrafią takie cuda robić, generalnie elektryka i dopływ prądu.
EX - S124 3.0TD Turbo SportLine 92'
EX - C220 CDI Elegance ASB 98'
CLK 200 Elegance ASB 97'
Audi A8 D2 4.2 Quattro 01'
EX - C220 CDI Elegance ASB 98'
CLK 200 Elegance ASB 97'
Audi A8 D2 4.2 Quattro 01'
Jak czujnik położenia wału jest uszkodzony też potrafi zgasnąć i nie będzie chciała odpalić. A jeżeli prubuje odpalić ale nie zaskakuje szukaj w paliwie ciśnienie. Albo żeby uniknąć niepotrzebnego grzebania wlej 20 litrów albo i wiecej może ma już problem z wyciąganiem paliwa. Jeśli to nie pomoże dopiero zmierz ciśnienie