[D2 95 4.2PB/LPG ] Czujnik temperatury płynu
[D2 95 4.2PB/LPG ] Czujnik temperatury płynu
Witam. Mam pytanie, czy przez zły czujnik temperatury płynu chłodzącego, (temperaturę silnika wyświetla, tylko taki mi błąd wyskoczył) może się nie włączyć klimatyzacja?
Audi A8 D2 D3
LANCIA KAPPA
Skoda Fabia 2
Swat Arosa
LANCIA KAPPA
Skoda Fabia 2
Swat Arosa
No Klima nie chłodzi. Nie włącza sprężarka
A podłączyłem pod komputer i właśnie wyskoczył błąd czujnika temperatury płynu, chyba g60 Ale mogę się mylić. I taki człowiek mi podpowiedział że przez ten czujnik może Klima nie chodzić. A ostatnio jest bardzo gorąco i pasowało by żeby jednak chodziła :-)
A podłączyłem pod komputer i właśnie wyskoczył błąd czujnika temperatury płynu, chyba g60 Ale mogę się mylić. I taki człowiek mi podpowiedział że przez ten czujnik może Klima nie chodzić. A ostatnio jest bardzo gorąco i pasowało by żeby jednak chodziła :-)
Audi A8 D2 D3
LANCIA KAPPA
Skoda Fabia 2
Swat Arosa
LANCIA KAPPA
Skoda Fabia 2
Swat Arosa
Czujnik temperatury zewnętrznej mógłby mieć na to wpływ, nie wiem jak jest w Audi ale np. w Mercedesie tak jest, że sprężarka się załącza dopiero powyżej +7 na zewnątrz, ale czujnik temperatury silnika według mnie ma niewiele z klimatyzacją wspólnego.
EX - S124 3.0TD Turbo SportLine 92'
EX - C220 CDI Elegance ASB 98'
CLK 200 Elegance ASB 97'
Audi A8 D2 4.2 Quattro 01'
EX - C220 CDI Elegance ASB 98'
CLK 200 Elegance ASB 97'
Audi A8 D2 4.2 Quattro 01'
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Przemek
Nie. Ale można zrobić tanio http://www.audiklub.org/forum/viewtopic ... 7&t=144783
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.