![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL] Zanika wyświetlacz po nagrzaniu
[D2 FL ALL] Zanika wyświetlacz po nagrzaniu
Witam,
jak jest ciepło to zanikają dane na wyświetlaczu daty. W zimie do momentu nagrzania wnętrza wyświetla normalnie. Kupiłem drugi licznik z anglika na podmiankę, zawiozłem do magika, rozebrał i stwierdził że się nie da po bo .. coś tam. Powiedział że można wysłać ori licznik gdzieś do Wawy i oni wstawią jakiś chiński zamiennik wyświetlacza. Przerabiał ktoś temat podmiany wyświetlacza z innego licznika; jest to możliwe ?
Pozdrawiam
jak jest ciepło to zanikają dane na wyświetlaczu daty. W zimie do momentu nagrzania wnętrza wyświetla normalnie. Kupiłem drugi licznik z anglika na podmiankę, zawiozłem do magika, rozebrał i stwierdził że się nie da po bo .. coś tam. Powiedział że można wysłać ori licznik gdzieś do Wawy i oni wstawią jakiś chiński zamiennik wyświetlacza. Przerabiał ktoś temat podmiany wyświetlacza z innego licznika; jest to możliwe ?
Pozdrawiam
Zakupiłem używane liczniki z wyświetlaczami i będę sprawdzał poprzez przekładkę :-)) , mam tylko ciągle wrażenie ze to nie jest wina wyświetlaczy a zasilania ich ?qruku pisze:Dzięki za info i fajnie że się tego podjąłeś
Na jakim etapie jesteś naprawy ?
Ze swojej strony gdybym się coś więcej wywiedział też dam znać.
Pozdr
Zanieś licznik do jakiegokolwiek serwisu naprawy sprzetu RTV, kumaty będzie wiedział co zrobić. Jeśli masz jakiegoś znajomego co dobrze lutuje to idź do sklepu elektronicznego pokaż płytke sprzedawca dobierze Ci wszystkie kondensatory, zapłacisz do 10zł. Przelutujesz i wszystko powinno wrócić do normy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Masz może jakieś dokładniejsze informacje które kondensatory , i co przelutawać ?gazdatech pisze:Zanieś licznik do jakiegokolwiek serwisu naprawy sprzetu RTV, kumaty będzie wiedział co zrobić. Jeśli masz jakiegoś znajomego co dobrze lutuje to idź do sklepu elektronicznego pokaż płytke sprzedawca dobierze Ci wszystkie kondensatory, zapłacisz do 10zł. Przelutujesz i wszystko powinno wrócić do normy.
Pozdrawiam
Cześć,
polecicie jakiś zakład który byłby wstanie ten defekt wymienić ?
Byłem już u jakiegoś niby dobrego machera w okolicy, coś tam popatrzył do środka i stwierdził że on nie da rady.
Kupilem licznik VDO z Anglika (foto 1) ze zwykłej A8. Jest na nim takie kółko nabite ze wskazówka na 1, a w środku kółka jest 00. Czy to data produkcji styczeń 2000 ?
Czy ten mały lewy wyświetlacz będzie P&P do esy z 2000 ?
Będę wdzięczny za inf.
polecicie jakiś zakład który byłby wstanie ten defekt wymienić ?

Byłem już u jakiegoś niby dobrego machera w okolicy, coś tam popatrzył do środka i stwierdził że on nie da rady.
Kupilem licznik VDO z Anglika (foto 1) ze zwykłej A8. Jest na nim takie kółko nabite ze wskazówka na 1, a w środku kółka jest 00. Czy to data produkcji styczeń 2000 ?
Czy ten mały lewy wyświetlacz będzie P&P do esy z 2000 ?
Będę wdzięczny za inf.