[D2 ALL ] Kołpaki 16'
No właśnie. Tak kiedyś sobie myślałem jakie są + większych kół i niższego profilu:
- wygląd
- ciut lepsze prowadzenie
minusy:
- drogie ogumienie i felgi
- niższy komfort podróżowania
- szybciej zużywa się zawieszenie
Generlanie chodzi tylko o wygląd. Z praktycznego punktu widzenia wolałbym mniejsze felgi i gruby balon
- wygląd
- ciut lepsze prowadzenie
minusy:
- drogie ogumienie i felgi
- niższy komfort podróżowania
- szybciej zużywa się zawieszenie
Generlanie chodzi tylko o wygląd. Z praktycznego punktu widzenia wolałbym mniejsze felgi i gruby balon
I`m the LPG master
- Nyku
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Radek
No nie nazwałbym tego ciut lepszym prowadzeniem. Z 19" 245/40 na zime zszedłem na 16 z balonem jak nie wiem to się czułem jakbym na felgi miał naciągnięte zużyte kondomy a nie opone
Komfort jest niższy na naszych polskich drogach, na ładnych odcinkach wole te 19. Ładnie lepią drogi i stabilniejsze auto. Co do zużywającego się zawieszenia to owszem. Prawie całość wstrząsów bierze na siebie zawias. Zimą to jeszcze coś ten balon wyłapie.
Komfort jest niższy na naszych polskich drogach, na ładnych odcinkach wole te 19. Ładnie lepią drogi i stabilniejsze auto. Co do zużywającego się zawieszenia to owszem. Prawie całość wstrząsów bierze na siebie zawias. Zimą to jeszcze coś ten balon wyłapie.
Witam
Podepnę się pod temat.
Odnowiłem swoje kołpaczki.
Praca polegała na "wypięciu kółeczek" (emblemat audi) z kołpaczka.
Usunięcie starego lakieru z kołpaczka (papier 240, 500)
Polerka elementów aluminiowych papierek od 240, 500, 800, 1000)
Ubytki w elementach aluminiowych wypełniłem srebrzanką - taki chrom w sprayu ( kolor dobierany na oko ale efekt raczej zadowalający)
Dobór odpowiedniego Lakieru w sprayu
Zabezpieczenie lakierem bezbarwnym
Montaż "
Nie mam obeznania w załączaniu zdjęć - postaram sie pojedyńczo
[ Dodano: 2019-08-10, 12:46 ]
Podczas szlifowania
[ Dodano: 2019-08-10, 12:47 ]
Malowanie
[ Dodano: 2019-08-10, 12:47 ]
Efekt końcowy
[ Dodano: 2019-08-10, 12:57 ]
Tak to wyszło.