części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[S8 D2 02 LPG] zgasło i nie odpala

MICRII
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: MICRII » 22 paź 2019, 15:33

Wczoraj poszedłem powalczyć jeszcze z moja nieruchomością i co mnie zadziwiło że pompa paliwowa umarła. Ostatnio jak kawałek po kawałku eliminowałem podzespoły elektryczne sprawdzając je po kolei, testowałem pompę i chodziła elegancko, tzn było ja słychać.

A wczoraj w żaden sposób nie chciała ruszyć. Jutro zamawiam pompę VDO wymienię i chyba skapituluje bo nie wiem gdzie dalej szukać usterki.

I tu moje pytanie, jestem ze Świdnicy koło Wałbrzycha. Czy jest ktoś z moich okolic na naszym Forum kto przyjedzie do mojego warsztatu i ogarnie mi ta usterkę elektryczną, profesjonalnie zeskanuje wóz dobrym programem diagnostycznym i uruchomi maszynę ???

Oczywiście nie chce nic za darmo, za wszystko płacę, jak wóz odpali dorzucam butelkę dobrej Whisky :)

Ja moją skromna wiedzę na temat prądu już wyczerpałem i rozkładam ręce.

Adam
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Adam » 22 paź 2019, 21:22

pierwsze co bym zrobił to sprawdził pompę na stole . Ostatnio sam tak miałem jechałem sobie a dojechałem lawetą :P

MICRII
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: MICRII » 04 lis 2019, 18:56

Z racji nowego członka rodziny i lekkiego zapier... w robocie nie było nawet chwili na S8. Ale dzisiaj przysiadłem, grzebałem, grzebałem i wygrzebałem. Wymiana pompy nie pomogła, ale przepatrzyłem znowu wszystkie styki, konektorki, kable, kabelki wszystko poczyściłem przepatrzyłem jeszcze raz od a do z. I wóz zagadał, pompa pracuje pięknie, auto odpala jak ta lala, jeździ wzorowo. W sumie nie wiem gdzie leżał problem bo siedziałem cały dzień przy tych okablowaniach i auto jeździ :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl