Podczas "wibracji" zmieniałeś biegi,jeśli tak jest jakaś zmiana częstotliwości ?Kosmy pisze:A skrzynia biegów nie może powodować wibracji ?
[S8 D2 99 ] Wibracje przy 110-140 km/h
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
u mnie byly nokiany letnie opisywalem tutaj generalnie wizualnie nawet były jajowatepepi pisze:jakies markowe opony ?
to było nie do zlikwidowania wyważaniem, teraz mam cos innego ale efekt jest
sporo mniejszy więc nie mam czasu się tym zajać
każda akcja przed hunterem powinna się zacząć od zdjęcia kół rozkompletowania
i sprawdzenia czy felgi same w sobie nie mają bicia i są proste do tego sprawdzenie bicia
tarcz i piast... koszty się rodzą szybko...
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
mało felg jest prostych .... a prawie wcale ich nie ma
każda felga ma bicie nawet nowa -gość kupił nowe felgi stalowe do volvo każda latała na boki dość sporo ale po wyważenie ok
Tak jak pisałem jeśli opona skacze góra dół to pozamiatane wtedy wyważanie nic nie daje
są maszyny które wyrównywają takie coś ale moim zdaniem to ...
Zapomniałem dodać im większa felga to większy problem
każda felga ma bicie nawet nowa -gość kupił nowe felgi stalowe do volvo każda latała na boki dość sporo ale po wyważenie ok
Tak jak pisałem jeśli opona skacze góra dół to pozamiatane wtedy wyważanie nic nie daje
są maszyny które wyrównywają takie coś ale moim zdaniem to ...
Zapomniałem dodać im większa felga to większy problem
Klebery Wyraźne bicie promieniowe. Wymieniony komplet na gwarancji (firmie Michelin zajęło to raptem 4 miesiące ). Mogę się podpisać pod tym, co pisał Maciu. Im cieplej, tym gorzej. Teraz jest całkiem nieźle. Jak znowu się zacznie, to najpierw Hunter (na szczęście mam pod nosem), a potem znowu reklamacja.pepi pisze:jakies markowe opony ?
Jutro wracam ze świąt. Jeszcze protestuje. Ostatnio wrzucałem luz i dalej wibracje były.Marcin2013 pisze:Podczas "wibracji" zmieniałeś biegi,jeśli tak jest jakaś zmiana częstotliwości ?Kosmy pisze:A skrzynia biegów nie może powodować wibracji ?
Czasami jest tak, że jadąc ze stała prędkością na wprost wibracje ustępują. Dodasz gaz albo skręcasz w lewo bądź prawo pojawiają się ... dramat. Nie ma człowieka, który mi to wyleczy. Leki uspokajające muszę brać 😀
Po 5 dniach nie jeżdżenia wibracje już od 80km/h. Po 10 minutach w tym przedziale ustały.
Nie ma różnicy na jakim biegu jadę w przedziale wibracyjnym.
Najgorsze wibracje są w tym przedziale przy delikatnym dodawaniu gazu.
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Nareszcie
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
Dwa lata temu zbyt wczesne "tadam" zrobiłem bo wibracje wróciły.
Co się okazało ... opony. Kupiłem dwa miesiące temu nowy komplet opon Vredestain całoroczne. Teraz dopiero auto jeździ jak po stole ... 5 lat bezsensownego wymieniania części. MarekP750 miał od początku racje, że to opony.
ps. Dopiero teraz cieszę się jazdą
Co się okazało ... opony. Kupiłem dwa miesiące temu nowy komplet opon Vredestain całoroczne. Teraz dopiero auto jeździ jak po stole ... 5 lat bezsensownego wymieniania części. MarekP750 miał od początku racje, że to opony.
ps. Dopiero teraz cieszę się jazdą