Gdybym zrobił 33, powierzchnia cierna klocka wystawałaby za tarczę 3 mm. O jakich konkretnie klockach mowa?Pepek pisze:@cichy92
Adapter:
https://images91.fotosik.pl/310/878466ce00ad18ce.png
Dlatego ma 33 a nie 30 żeby nie było sytuacji jak u Ciebie. Odnośnie klocków na Textarze i TRW jest idealnie. A jarzmo się szlifuje tylko w przedliftach i na grubości tarczy, bo prefl ma 20mm a fl 22mm. Jarzmo poliftowe jest p&p z adapterem z rysunku.
[D2 ALL ] Lepsze hamulce na tył
-
- Forum Audi A8
Nie przesadzałbym ze stwierdzeniem, że z każdej stali można zrobić adaptery ...w końcu chodzi o hamulce, jak coś się urwie to może się to bardzo źle skończyć
cichy92, te adaptery to mój pomysł i wykonanie, zleciłem zrobienie 20 pierwszych kompletów niemieckiej firmie EPYTEC (teraz mają je w programie), wykonane były z hartowanej stali ThyssenKrup na co mam też odpowiedni papier, poniżej foto prototypu...
cichy92, te adaptery to mój pomysł i wykonanie, zleciłem zrobienie 20 pierwszych kompletów niemieckiej firmie EPYTEC (teraz mają je w programie), wykonane były z hartowanej stali ThyssenKrup na co mam też odpowiedni papier, poniżej foto prototypu...
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Przemek
Pręt płaski 60x10 S235JR i nic więcej nie potrzeba.Prezes-Artek pisze:(...)
I co Ci to daje poza unijną ceną? W razie wypadku i tak ta przeróbka nie była homologowana przez nikogo. Chyba że przeszedłeś cały proces TUV z wpisem.danishow pisze:(...)
Co nie zmienia faktu, że zwykła stal konstrukcyjna jest w zupełności wystarczająca.
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Daje mi to, że mogę poruszać się bezpiecznie i tak... jest to wpisane w papiery auta tak samo jak i inne tarcze oraz klocki z przodu i z tyłu...
ta cała procedura to zaledwie 30 min na stacji kontroli pojazdów
ta cała procedura to zaledwie 30 min na stacji kontroli pojazdów
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez danishow, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
U nas to ubezpieczalnie zaczynają węszyć co jest nie tak (niehomologowane) w samochodzie, aby przypadkiem odszkodowania nie wypłacić. Wtedy doczepią się do AirRida bez homologacji, adapterów do hamulców itd...pepi pisze:teoretycznie u nas jest sporo gorzej pod tym względem
ale tylko teoretycznie ...