części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 preFL ALL ] Wykończenie zderzaka pod tłumiki S8.

denveco
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D3 preFL ALL ] Wykończenie zderzaka pod tłumiki S8.

Post autor: denveco » 29 kwie 2020, 19:28

Witam wszystkich. Nabyłem tłumiki końcowe od S8 D3. Rzecz jasna chcę je założyć do swojej A8. Kłopotliwe będzie wmontowanie dwóch podwójnych końcówek w dwa pojedyncze otwory w zderzaku. Problemem jest dorwanie zderzaka od S8, może nie tyle problemem co chodzi o nabycie zderzaka w moim kolorze bez konieczności lakierowania. Do czasu kiedy nie znajdę owego w moim kolorze będę musiał wychlastać otwory pod te dwie podwójne końcówki. Jednak jak to wykończyć by wyglądało dobrze?? Wiadomo, że nie będzie to oryginał ale póki nie ustrzelę zderzaka w moim kolorze (jak klapę bagażnika od S8) to będzie musiało to wystarczyć. Jak to zrobić by to dobrze wyglądało i było odpowiednio wzmocnione??

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 02 maja 2020, 06:07

Nie musisz wzmacniać, po prostu wycinasz, nie będziesz miał tych zagięć do wewnątrz
Nie widzę sensu czekania na zderzak jak w większości to co kupisz tak będzie sie nadawalo do powtórnego lakierowania (rysy, odpryski jak to zderzaki), dyć te samochody są pełnoletnie pomału.
Black Cars Matters

denveco
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: denveco » 12 lip 2021, 21:52

dice111 pisze:Nie musisz wzmacniać, po prostu wycinasz, nie będziesz miał tych zagięć do wewnątrz
Nie widzę sensu czekania na zderzak jak w większości to co kupisz tak będzie sie nadawalo do powtórnego lakierowania (rysy, odpryski jak to zderzaki), dyć te samochody są pełnoletnie pomału.
No nie wiem czy nie musi wyginać. Wygięcię wzmacnia ten obszar a po drugie lepiej wygląda jak jest wygięte niż na żywca wycięte i tak zostawione.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 12 lip 2021, 22:58

Na filmie z bliska "średnio" to wygląda
Black Cars Matters

denveco
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: denveco » 12 lip 2021, 23:19

A widzisz kogoś chodzącego po ulicy czy parkingu pochylonego czy wręcz na kucaka z głową 20cm od tłumików?? Od góry w sąsiedztwie z końcówkami wydechu tego "średnio" praktycznie nie widać a i tak wygląda to zdecydowanie lepiej niż zwykłe wychlastanie i zostawienie bez jakiej kolwiek obróbki w dodatku z czarnymi brzegami plastiku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl