części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D3 03 4.2MPI ] Mrygajaca kontrolka ręcznego.

Kamerdyner
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 03 4.2MPI ] Mrygajaca kontrolka ręcznego.

Post autor: Kamerdyner » 04 maja 2020, 22:30

Witam. Z góry napisze ze postaram sie wytłumaczyć jak najseksowniej potrafię problem. Otoz odstawiłem samochód do mechanika żeby zregenerował mi czujnik abs i naprawił czujnik poziomowania. Wtedy nagle pojawił sie kolega koronawirus i mechanik powiedział przyjedz Pan za 3 tyg. Przyjezdzam za 4 tyg okazało sie ze samochód nie zrobiony a ze potrzebowałem gdzieś podjechać pilnie to mowie przejada sie. Niestety aku padł tzn zapaliły sie kontrolki ale nie krecil. Podlacza go pod prostownik 30 min minęło i.....wchodze do auta i juz widzę ze zaczęła mrygac kontrolka od ręcznego i dioda na panelu od ręcznego. Przekrecam kluczyk na zapłon i moim oczom ukazuje sie wyjebanie wielki wykrzyknik. Odpalam auto i istna dykoteka do zoltych kontrolek abs i poziomowania dolaczyl czerwony wielki wykrzyknik w nawiasie plus 2 czerwone od ręcznego i na panelu. Plyn hamulcowy jest ręczny chodzi zaciska i puszcza. Auto normalnie jeździ hamuje tylko ten pisk ciągły doprowadza do szalu. Pomozcie bo nie mam juz pomysłu. Czy to może być wina słabego akumulatora bo juz mi ktoś tak powiedział i ze naładuje aku i kontrolki znikną. Dodam ze akumulator nowy taki jaki powinien być ma niecały rok. Z góry dzięki i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2020, 23:49 przez Kamerdyner, łącznie zmieniany 1 raz.

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2 TDI
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Imię: maciu

Post autor: maciu » 05 maja 2020, 00:15

sczytac i pokasować błędy
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

Kamerdyner
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Kamerdyner » 05 maja 2020, 18:23

Zostawiłem samochód na noc w spokoju. Dzisiaj rano wsiadam blad ręcznego zniknął jak reka odjal. Został czerwony wykrzyknik na fisie. Gdy sprawdzałem olej hamulcowy to dolalem co nieco ale wyszło tego pod korek prawie... <faktycznie> Pytanie czy ten blad może pokazywać sie jak jest za dużo płynu hamulcowego a nie jak tylko za mało ?

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2 TDI
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Imię: maciu

Post autor: maciu » 06 maja 2020, 13:18

nie, ale jak masz faktrycznie po korek to dobrze jest troche tam odessać
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

leon0376
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: leon0376 » 07 maja 2020, 08:07

Odepnij aku ,naladuj i podlacz.Wykasuj wszystkie bledy i przyjedź kawałek bo bedziesz mial błąd czujnika kąta skrętu i musi sie zaadaptować. Może to pomoże.
To ze aku ma rok nie znaczy ze jest sprawny.Ja mialem kiedys Bosha i po nie calym roku brak mocy rozruchowej.
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl