[D3 ALL ] Demontaż tłumików z wieszaków, jak ściągnąć??
[D3 ALL ] Demontaż tłumików z wieszaków, jak ściągnąć??
Witam. Demontował ktoś tłumiki końcowe?? Głównie chodzi o to jak ściągnąć te gumy z haków. I czy by ściągnąć te gumy z haków przy końcówkach tłumików trzeba ściągać zderzak?? Dzięki bardzo
-
- Super Klubowicz
Ja ściągałem bo je przerabiałem, odkręciłem tylny dolny plastik co idzie od zderzaka ten maskujący, później trochę oliwki na gumy. Wsadziłem pomiędzy gumę najdłuższy śrubokręt tak że że zaparł się końcem, odgiąłem zderzak ile się dało ze śrubokręta dźwignia pchając tłumik w bok, nie jest łatwo ale schodzą. Przy wkładaniu jak gumy naoliwione będzie łatwiej.
Przy okazji fotki jak wyglądają tylne w środku i jak je przerobiłem wykorzystując tylko i wyłącznie to co było w tłumikach
Po tym zabiegu mam przelotowy tłumik końcowy w oryginalnej nie zmienionej puszcze. Auto zyskało na dźwięku ale bardzo w normie
Przy okazji fotki jak wyglądają tylne w środku i jak je przerobiłem wykorzystując tylko i wyłącznie to co było w tłumikach
Po tym zabiegu mam przelotowy tłumik końcowy w oryginalnej nie zmienionej puszcze. Auto zyskało na dźwięku ale bardzo w normie
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2