![]() |
![]() |
[D3 04 4.2MPI/LPG ] fis brak obslugi komputera pokladowego
-
- Forum Audi A8
[D3 04 4.2MPI/LPG ] fis brak obslugi komputera pokladowego
witam. mam problem. ostatnio zgasl mi fis i po kilku sekundach zaswiecil ale juz nie pokazuje spalania sredniego czasu itp tylko ile km moge zrobic na tym baku. bledów silnika i zegarów brak. gdzie szukac przyczyny? odpinalem aku na 15 min i dalej nic. w mmi jak wchodze w systemy zestaw wskaznikow komputer pokladowy i spróbuje włączyc spalanie to jak wyjde z mmi i wejde jeszcze raz to mam opcje wyłączoną. co mam sprawdzić? 

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez kali5254, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
Przed tym nie naciskałem. Ale jak już to nie działało to próbowałem resetować. Naciskałem lub trzymałem kilka sekund. Manetka napewno sprawna. da sie sprawdzic w blokach pomiarowych czy wgl pokazuje spalanie? nie wiem z której grupie szukac. przelecialem od zera do około 80 inic nie znalazlem
[ Dodano: 2020-08-14, 00:32 ]
Znalazłem kod błędu który może powodować tą sytuację. 18058 brak komunikacji z zestawem wskaznikow. Ten błąd znalazłem na silniku. Gdzie szukac przyczyny? Jakieś kostki może. Ale nie wiem gdzie szukac
[ Dodano: 2020-08-14, 00:32 ]
Znalazłem kod błędu który może powodować tą sytuację. 18058 brak komunikacji z zestawem wskaznikow. Ten błąd znalazłem na silniku. Gdzie szukac przyczyny? Jakieś kostki może. Ale nie wiem gdzie szukac