[S8 D2 98 ] Servotronic Działanie
[S8 D2 98 ] Servotronic Działanie
Nurtuje mnie jeden temat w mojej S8 odnośnie działania servotronica i tu pytanie do użytkowników A8 czy servotronic u was działa na postoju ewentualnie tocząc się maks 5km/h a powyżej tej prędkości się mocno usztywnia?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez kubson76, łącznie zmieniany 1 raz.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Na tym to polega, czy to akurat od 5km/h to nie wiem, według mnie zależne od prędkości tak jak podaje to SSP prawde Ci powie: http://www.vaglinks.com/vaglinks_com/Do ... g_Gear.pdf na przykładzie D3, str 22-23
Black Cars Matters
Servotronic
W D3 z tego co widzę jest to trochę inaczej skonstruowane, ale zasada działania powinna być podobna. U mnie to wygląda jakbym nie mial tego środkowego progu usztywniania wspomagania 50km/h, natomiast jest tylko przy manewrowaniu bardzo silne wspomaganie i później bardzo szybko przechodzi w ten próg wspomagania jak przy 120km/h. Działa bardzo zero jedynkowo i przejście pomiędzy siła wspomagania jest mocno odczuwalne. Pompa wspomagania jest u mnie zregenerowana, przekładnia nie ma wycieków ani luzów, czujniki ABS działają poprawnie i są skalibrowane. Pozostaje jedynie czujnik świateł stopu, który vcds pokazuje że jest do wymiany, ale czy to miałoby wpływ na przekazywanie info o sile wspomagania?