Drodzy klubowicze, jak większość pewnie zauważyła nastąpiły dość znaczne zmiany na forum, konta (nicki) które mieliście przed zmianami zostały, należy tylko użyć funkcji przypomnij hasło (kliknij) aby wygenerowało nowe hasło na email lub (kliknij)
Ps: Po zalogowaniu się trzeba ustawić własne auto. (kliknij)
Dzięki
Co jaki czas jest aktualizowany soft skrzyni?, Rozumiem, że od 2011 roku mogło ich być kilka?
[ Dodano: 2020-08-04, 22:43 ]
Dość niespodziewana historia mmie spotkała w ASO Audi, mianowicie umówiłem się na aktualizację softu skrzyni i...chłopaki od dwóch dni nie mogą połączyć sie z serwerem, wczoraj było podejrzenie ze "coś na łączach " ale dziś sytuacja się powtórzyła. Napisali helpdesk do centrali, jak ustalą przyczynę to mam podjechać
Na plus trzeba uznać ze nie wołali zadnych oplat
[ Dodano: 2020-12-20, 12:40 ]
Czy mozecie mi powiedzieć, czy te wartości są poprawne, czy moze wzbudzają wątpliwości?
PABLO200 pisze:U mnie wszystko działa dziś robiłem dwie skrzynie
Sugerujesz, że aktualizacja sterownika ASB uleczy problem przeciagania?
[ Dodano: 2021-02-28, 11:19 ]
Nurtuje mnie nadal jeden problem,
Przeglądając tematy na forum, trafiłem na informację na temat negatywnego wpływu nieszczelosci układu doltowego na dzialanie skrzyni biegow. Czy ktoś ma w tej sprawie jakieś doświadczenie i podzieli sie nimi?
Łapie sie wszelkich sposobów aby zdiagnozować przyczyne i usunąć "przeciaganie" zazwyczaj pomiędzy 2 i 3, przy ok 1500 obr.
Dokładnie teraz wszystko musisz robić aby eliminować usterki, moduły są powiązane.
Raz spędziłem nad swim parchem kilka dni gdzie regenerowałem mechatronikę w BWM E65, po jeździe próbnej błąd o ile pamiętam zaworów i tryb awaryjny. Do tego w sterowniku pojawił się błąd przepływomierza który zbagatelizowałem co było moim wielkim błędem bo przecież co ma przepływomierz do pracy skrzyni a szczególnie zaworów. Najeb.. się niemiłosiernie i w końcu wpadłem na pomysł aby sprawdzić kolejność błędów i zawsze pojawiał się pierwszy od przepływki. Wymieniłem i było po problemie a ile nerwów i trochę kasy poszło to szkoda gadać.
Najgorsze jest to że przed pracami nie było żadnego problemu z przepławką a tu nagle taka niespodzianka, taki zbieg okolicnzości.