części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 00 4.2PB ] Siedlce

Czy warto kupić to auto?... Znalazłem ciekawą ofertę! Opisy, porównania, porady przed zakupem, wróżenie ze zdjęć i z opisów. Dział dotyczy Audi A8/S8 D2.
Dostęp dla zarejstrowanych.
Karolk89
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 00 4.2PB ] Siedlce

Post autor: Karolk89 » 08 mar 2021, 21:53

Witam wszystkich,przymierzam sie do kupna A8/S8. Wolałbym kupić auto pewne,doinwestowane co za tym idzie droższe.Tylko pb może być też z gazem,nie mam też konkretnych potrzeb silnikowych,jednak oczywistym jest że wolalbym zadbane 4.2 niż zadbane 2.8 :) jeszcze nie wiem czy autem będę jeździł na codzien czy trzymał pod kocem dla syna... Poszukuję głównie w okolicach Podlasia. Moze ktoś zna lub widział te auta ? Ew.moze ktoś byłby chętny rozkodować mi Vin oczywiście za jakąś opłata 🙂

https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a8-d ... llery-grid - ten wydaje się podejrzanie za ładny...
Ostatnio zmieniony 20 cze 2021, 21:06 przez Karolk89, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
qruku
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: qruku » 11 mar 2021, 16:08

Cześć,
pewne auto to każdy chce kupić ;) takie to od można brać od znajomego somsiada co dbał i nie oszczędzał albo od zaufanego forumowicza.

To stare samochody, generalnie dość tanie w ogłoszeniach i wstępnie warte tyle ile handlarz albo sprzedający może obiecać <bezradny>

1 link nie działa, na 2 pozostałych auta nie wyglądają jakoś najgorzej... i tyle można o nich powiedzieć. Trzeba jechać i macać na miejscu. Najważniejsze żeby były bez grubego dzwona. Mechanikę zawsze powoli można ogarnąć. Jazdę próbną proponuję wydłużyć żeby zobaczyć czy silnik się nie przegrzewa / niedogrzewa, czy skrzynia po rozgrzaniu nie szarpie, czy nie łapie błędów itp.

Jak jesteś przygotowany na ewentualne remonty to wstępnie te 12k na silnik i 5k na skrzynie dobrze mieć w skarbonce :]

Powodzenia w znalezieniu tej jedynej ;)

Karolk89
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Karolk89 » 11 mar 2021, 16:48

Dziwne,u mnie działa pierwszy link. Jednak ten samochód też pochodzi od tych panów
https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a8-d ... DGfkO.html

nie jestem zadnym znawcą jednak przód wygląda jakoś inaczej niż zwykle. Podejrzewam że panowie ściągają tanio,czyszczą drogo i sprzedają mechanicznie jak kupili. Co do dwóch kolejnych to pełen materiał odpuszczam ze względu że nie wygląda to najładniej za to ostatni z alcantara wygląda super i chyba konkretnie takiego będę szukał ale sprawdziłem Vin i w 2015 roku miał 100t.km.wiecej niż teraz,co strasznie mnie zniechęciło mimo że byłem gotów drugie tyle co kosztowało auto włożyć w naprawę.

Btw.ktos kupowal/sprzedawał kiedyś komplet foteli+kanapa w alcantarze ? Jakie są koszta za dobry stan ?

Dzięki za pomoc :)

Awatar użytkownika
qruku
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: qruku » 11 mar 2021, 18:11

Dziwnie wygląda bo ktoś wymalował dolną część zderzaka i kratki oraz grill na srebrno <blee> tył całkowicie bez znaczków też budzi podejrzenia. W ogóle do mnie nie przemawia już po samych zdjęciach

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 12 mar 2021, 06:13

Karolk89 Jedno auto jeden temat - regulamin .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl