części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] Keyless Go jak wyłączyć

ciupek

Post autor: ciupek » 06 sie 2020, 23:19

maciu, skoro stacyjka nie ma zapadek to walizka + jakiś kluczyk który przekręci stacyjkę i odjazd czy odpalanie odbywa się już nie po tych falach które kopiuje walizka a po standardowym transponderze?

danek25
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: danek25 » 24 mar 2021, 07:58

Panowie odgrzeję kotleta. Czy ktoś poradził sobie z wyłączeniem Keylees tak by odpalanie z guzika działało a klamki nie koniecznie. Pytam bo mam uszkodzone 3 klamki, obecnie system wyłączony, ale drażni mnie odpalanie fizycznie kluczem ze stacyjki. Tak wykminiłem, czy odpięcie klamek, a pozostawienie włączonego systemu spowoduje, że start stop będzie aktywny? Przyszłościowo planuję to ogarnąć jak należy, ale tylko na nowych klamkach, bo z używką wiadomo jak jest. Nawet już się orientowałem co do ceny klamek w ASO. Dochodzi do tego jeszcze koszt lakierowania. Obecnie jak włączę system to któraś klamka powoduje rozładowanie aku. Jeśli ktoś przeskoczył temat w taki sposób jak bym tego chciał ja, to proszę o informację. Pozdro.

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2 TDI
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Imię: maciu

Post autor: maciu » 07 cze 2021, 22:14

ciupek pisze:maciu, skoro stacyjka nie ma zapadek to walizka + jakiś kluczyk który przekręci stacyjkę i odjazd czy odpalanie odbywa się już nie po tych falach które kopiuje walizka a po standardowym transponderze?
poczytałem trochę i pewności nie mam, kessy dla A6ki z tych lat (2005 i wyżej)
podaje tylko że to jest ten sam transponder i że będzie działać nawet mimo baterii

w tej chwili nie chce mi się sprawdzać czy faktycznie nie ma w nich tej banieczki szklanej
ale z procesu przekładania do nowej obudowy niic takiego nie pamietam wiec pewnie już
siedzi w krzemie
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

danek25
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: danek25 » 07 cze 2021, 22:18

Jest na PCF nie ma już typowego TP w kluczu. Na zwykłym kluczu siedzi TP 8E

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl