Jaką linke holowniczą polecacie? Wolałbym coś mieć w bagażniku na wszelki wypadek ;-)
Zastanawiam się czy poszukać jakiejś elastycznej czy zwykla mocna lina. jedna i druga ma swoje plusy
![]() |
![]() |
![]() |
Linka holownicza
Linka holownicza
Ostatnio zmieniony 13 sie 2013, 23:59 przez Daro_stg, łącznie zmieniany 1 raz.
Daro_stg, Chyba nie myślisz żeby ktoś ciebie holował ??
Jeśli tak to polecam na stacji PB zapytać się o assistance z PZU za 100 zł na rok .
Na pewno lepsza opcja niż linka do holowania .
Jeśli tak to polecam na stacji PB zapytać się o assistance z PZU za 100 zł na rok .
Na pewno lepsza opcja niż linka do holowania .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

podziele sie tu swoim doświadczeniem:
do wyboru mamy linki takie:
linka pleciona
linka elastyczna
linka stalowa
linka kinetyczna
sztywny hol
taśma holownicza
i tak:
taśma holownicza sie zrywa po bokach, bo nierowno sie napina
linka elastyczna - kilka juz zerwałem, nie polecam, niby ok, a w najmniej oczekiwanym momencie sie urywa (szybko sie moze stazeje materiał)
linka stalowa - miałem kilka, mało poręczne i ciezkie, zachowuje pamieć i sie wygina. i jeszcze ręce kaleczy jak sie ponadrywa, ale do wyciaga z rowu chyba najlepsza
sztywny hol - mega nieporęczne
linka kinetyczna - mega drogie, nigdy nie miałem
linka pleciona - do holowania najelpsza opcja, bo nie jest 100% sztywna jak stalowa, a sie nie zrywa, ok 30zł kosztuje 3t.
opis linek
do wyboru mamy linki takie:
linka pleciona
linka elastyczna
linka stalowa
linka kinetyczna
sztywny hol
taśma holownicza
i tak:
taśma holownicza sie zrywa po bokach, bo nierowno sie napina
linka elastyczna - kilka juz zerwałem, nie polecam, niby ok, a w najmniej oczekiwanym momencie sie urywa (szybko sie moze stazeje materiał)
linka stalowa - miałem kilka, mało poręczne i ciezkie, zachowuje pamieć i sie wygina. i jeszcze ręce kaleczy jak sie ponadrywa, ale do wyciaga z rowu chyba najlepsza
sztywny hol - mega nieporęczne
linka kinetyczna - mega drogie, nigdy nie miałem
linka pleciona - do holowania najelpsza opcja, bo nie jest 100% sztywna jak stalowa, a sie nie zrywa, ok 30zł kosztuje 3t.
opis linek
Ostatnio zmieniony 03 maja 2021, 09:38 przez proxy88, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A8
do holowania najlepszy jest sztywny hol, nawet dwie nieporadne osoby sobie poradzą. fakt że w bagażniku przeszkadza. Ale holowałem już na nim auta po 150km na raz i robiłem to bez stresu.
Najlepsza opcja na co dzień to pas transportowy albo jeszcze lepiej dwa, zawsze można użyć do wyciągania się samemu z rowu
Najlepsza opcja na co dzień to pas transportowy albo jeszcze lepiej dwa, zawsze można użyć do wyciągania się samemu z rowu