![]() |
![]() |
[D2 95 3.7PB/LPG ] Skrzynia wybiera biegi
[D2 95 3.7PB/LPG ] Skrzynia wybiera biegi
Siemanko, jak w temacie skrzynia po rozgrzaniu wpada w tryb awaryjny i zaczyna wybierać sobie bieg na którym chce jechać głownie od 3 ale częściej 4 i 5. Po pierwszej diagnozie oddalem auto do "speca" nie chce sie wypowiadać na temat jego kompetencji, postawił diagnoze opiłki na filtrze oleju skrzynia złom nie do regeneracji. Jako że to ciężko dostepny model skrzyni o oznaczeniu CJT troche czasu mi zajeło znalezienie czegoś na rynku wtórnym ale udało się kupić razem z hydrokinetykiem, gość dał gwarancje testowałem ją przed wymontowaniem wiec luzik. Po wymianie auto przejechało +/- 500km i dalej to samo, sądze zatem, że wina nie leży po stronie skrzyni a bardziej komputer/elektronika/sterowniki. Znajomy znajomego moich znajomych itd. podczas jednej z posiadówek w barze wspomniał coś o "płytce" i że to normalne w starych automatach Audi i Merca w którym zagorzale siedzi. Nie wiem o jaką płytke chodzi i jak się do tego zabrać i czy faktycznie w tej "płytce" szukać problemu
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI