![]() |
![]() |
![]() |
[D3 03 3.7MPI ] Samochód gaśnie, brak błędów.
[D3 03 3.7MPI ] Samochód gaśnie, brak błędów.
Witam. Jak w temacie. Samochód w trasie nagle zgasł. Odpala, chwile pochodzi po czym znów gasł. Stało się to przy stosunkowo małej ilości paliwa, zasięg pokazywał na Ok. 120km. Po odpaleniu dopóki dodawało się gazu samochód przyspieszał, dopóki dostawał coraz więcej gazu nie gasł. Dojechałem tak 3km na parking mojej firmy i tam go zostawiłem. Wróciłem po niego po 3 tygodniach, zadzwoniłem po znachora z komputerem, który nie pokazał żadnych błędów. Nie mając pomysłu, wymieniłem filtr paliwa, ze starego wyleciało bardzo dużo syfu. Po wymianie, samochód znowu odpaliłem, słychać było ze lżej mu się pracuje ale znowu zgasł, tym razem pochodził 2x dłużej. Samochód na lawetę, wjeżdżając co chwile gasł, i do mechanika pojechał w ta środę. Dzisiaj mechanik do mnie zadzwonił, ze samochód im ani razu nie zgasł, komputer nie pokazuje błędów a co najlepsze samochód nawet sam bez problemu zjechał z lawety. Macie może jakieś pomysły co to mogło być? Nie licząc filtru paliwa, wszystkie inne filtry miały max. 3000km nalotu w momencie zdarzenia, samochód ma 435kkm a objawy ewidentne były takie jak by paliwo nie docierało gdzieś