Jak w temacie.
https://images89.fotosik.pl/543/094bfb0d28643046.jpg
Zacisk hydraulicznie działa, ręczny działa, prowadnice chodzą. Reszta kół idealnie srebrne, a tu tak się klocek zeszklił. Od wewnętrznej strony jest niby lepiej, ale też widać delikatne przypieczenie. Nie był żadnych gwałtownych hamowań, wjazdów w kałuże itp. Lipnego klocka nie obstawiam, bo parę tysięcy najechane i było ok.
[D2 ALL ] Hamulce tył co tu się stanęło?
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Przemek
[D2 ALL ] Hamulce tył co tu się stanęło?
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Super Klubowicz
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Przemek
No właśnie nie zatarte. Dlatego mam zagwozdkę.
[ Dodano: 2022-02-06, 23:38 ]
Sam sobie odpowiem. Jednak klocki do dupy albo nie do spokojnej jazdy. W innym aucie z tym samym producentem sytuacja jeszcze gorsza. Praktycznie tylko środek tarczy z obu stron wygląda jakby hamował. A tam gdzie hamuje to wygląda jakby materiał cierny był zbyt ostry. Reszta zeszklona. A były wtedy zakładane z zaciskami po pełnej regeneracji, nowymi prowadnicami i tarczami. Oby się te tarcze udało uratować bez toczenia. Klocki mintex jakby kogoś interesowało.
[ Dodano: 2022-02-06, 23:38 ]
Sam sobie odpowiem. Jednak klocki do dupy albo nie do spokojnej jazdy. W innym aucie z tym samym producentem sytuacja jeszcze gorsza. Praktycznie tylko środek tarczy z obu stron wygląda jakby hamował. A tam gdzie hamuje to wygląda jakby materiał cierny był zbyt ostry. Reszta zeszklona. A były wtedy zakładane z zaciskami po pełnej regeneracji, nowymi prowadnicami i tarczami. Oby się te tarcze udało uratować bez toczenia. Klocki mintex jakby kogoś interesowało.
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.