[D3 03 4.2MPI ] Jaki przegub wewnetrzny do D3 4.2mpi ?
Na weekend trzasnę ok.1000 km 😀 potem sprawdzę... W D2 zawsze tylko dokręcałem i nigdy się nic nie luzowało a parę razy już półośki wyciągałem. Jedna dla mnie znacząca zmyłka w tej całej robocie... Śruba dociągająca przegub zewnętrzny jest w D3 na imbus 19 a w D2 jest na klucz sześciokątny..... Nie miałem takiego imbusa. Ale od czego ma się szwagra 😀😀😀
- dracus6662
- Super Klubowicz
eej no tego nie mówiłeś , mówiles ze masz doświadczenie w wymianie osłon wiec zakładałem ze wiesz...
klucz grosze kosztuje ja placilem 15e bo tez nie miałem.
szwagier -przydatna rzecz
klucz grosze kosztuje ja placilem 15e bo tez nie miałem.
szwagier -przydatna rzecz
Tiptronik wymiana oleju Audi
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]
Zamówiłem przegub SKF VKJA 8509, niestety mój się rozleciał.
Teraz odświeżę pytanie do bardziej doświadczonych.
Wymiana wewnętrznego.
Jak go poprawnie wymienić i złożyć.
Całą procedurę wyjęcia półosi czytałem na forum. tylko nie wiem jak wymienić sam przegub.
Jest zapunktowany, jakoś to sfrezować? jak później złożyć poprawnie.
Wymiana wewnętrznego.
Całą procedurę wyjęcia półosi czytałem na forum. tylko nie wiem jak wymienić sam przegub.
Czy ten przegub z SKF pasował? Bo gdzie bym nie patrzył to po wyborze auta jest info że nie pasuje do a8 d3 4.2 mpi, a na mój łeb musi pasować bo piszą że do a6 c6 pasuje i jak sprawdziłem etke to nr |Oe jest identyczny w a6 c6 i a8 d3. Mają coś chyba słabo skatalogowane mam rozumieć i nie wpisali naszych a8-mek na listę pasujących aut?Unknown pisze:Zamówiłem przegub SKF VKJA 8509, niestety mój się rozleciał.
Wymiana wewnętrznego.