Marku znalazłem chwilę i po rozgrzaniu przejechałem się autem. Najprościej było mi nagrać film. Oto one:
1. Grupa 1 Blok 3 i 4
2. Liczniki/ przyśpieszenie. (Przepraszam za jakość, deszcz pada i gubi ostrość)
3. Jeszcze przepływomierz. Czy nie powinno być więcej przepływu?
Co o tym sądzisz?
Pozdrawiam,
Łukasz
[D3 03 4.2MPI/LPG ] Brak mocy, kompresją, proszę o podpowi
- mAlIbOr
- Forum Audi A8
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2003
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Łukasz
Oczywiście na benzynie. Co oznaczają takie rozbieżności w korektach?
[ Dodano: 2021-11-09, 09:34 ]
P.S. - sprawdziłem jeszcze błędy gdyż w momencie kiedy próbował na drugim biegu osiągnąć maksymalne obroty zamrugał mi Check. Wyskoczyło wypadanie zapłonu na 6 i 8 cylindrze. To bank 2? Dobrze myślę? Czyli ten który korygował 25% paliwa. Czy korygował dlatego że nie miał spalanie i odejmował paliwa bo sondy wyczuły że jest za bogato? 🤔
Czyli co? Cewki już umierają?
[ Dodano: 2021-11-10, 13:50 ]
Kolejna aktualizacja, cewki wleciały nowe. Jest na pewno lepiej ale nie idealnie. Wieczorem postaram się przelecieć z laptopem i sprawdzić korekty...
[ Dodano: 2021-11-15, 07:19 ]
Jakieś pomysły? Proszę Was jeszcze o podpowiedź w których blokach sprawdzić parametry sond aby przetestować katalizatory? Cały czas pojawia się błąd katalizatora który został pominięty przez mechanika...🤨🤔
[ Dodano: 2021-11-09, 09:34 ]
P.S. - sprawdziłem jeszcze błędy gdyż w momencie kiedy próbował na drugim biegu osiągnąć maksymalne obroty zamrugał mi Check. Wyskoczyło wypadanie zapłonu na 6 i 8 cylindrze. To bank 2? Dobrze myślę? Czyli ten który korygował 25% paliwa. Czy korygował dlatego że nie miał spalanie i odejmował paliwa bo sondy wyczuły że jest za bogato? 🤔
Czyli co? Cewki już umierają?
[ Dodano: 2021-11-10, 13:50 ]
Kolejna aktualizacja, cewki wleciały nowe. Jest na pewno lepiej ale nie idealnie. Wieczorem postaram się przelecieć z laptopem i sprawdzić korekty...
[ Dodano: 2021-11-15, 07:19 ]
Jakieś pomysły? Proszę Was jeszcze o podpowiedź w których blokach sprawdzić parametry sond aby przetestować katalizatory? Cały czas pojawia się błąd katalizatora który został pominięty przez mechanika...🤨🤔