Zakładam nowy temat o centralnym zamku, bo jeszcze takiego problemu tutaj nie znalazłem.
W moim S8 D2 centralny zamek przestał reagować na pilota. Kompletnie brak reakcji na działania dwoma kluczykami (baterie dobre, sprawdzone). Samochód mogę zamknąć z kluczyka w drzwiach kierowcy. Wtedy centralny zamyka wszystko wraz z bagażnikiem. Otworzyć mogę już tylko drzwi kierowcy. Centralny nie otwiera reszty. To samo w zamku bagażnika. Zamyka wszystko, otwiera tylko bagażnik. Nie działa również otwierania bagażnika z przycisku na słupku. Przycisk od blokady drzwi na drzwiach kierowcy działa zarówno na otwieranie i zamykanie centralnego zamka.
VCDS w module 35 (centralny zamek pokazuje chyba wszystkie możliwe błędy (32 szt.). Po ich wykasowaniu, w ułamek sekundy pojawia się od razu ta sama długa lista błędów.
Czy oznacza to awarię pompki centralnego zamka i jedynym rozwiązaniem jest jej wymiana? Czy jest jakiś sposób na jej weryfikację i ewentualną naprawę? Szukam punktu zaczepienia zanim zacznę szukać nowej pompki. Liczę na Waszą pomoc.
[ Dodano: 2022-01-12, 09:03 ]
Problem rozwiązany. Awarii uległa elektronika w pompce centralnego zamka. Udało się dostać pierwszą lepszą z uszkodzonym wirnikiem od Audi A3 (8D0 862 257 B). Przelutowałem płytkę do mojej pompki (8L0 862 257 Q), w której wirnik jest dobry. Teraz jest wszystko ok. Piloty zakodowane i wszystkie funkcje pięknie działają.
[S8 D2 01 ] Brak reakcji centralnego zamka na pilota i dzi
[S8 D2 01 ] Brak reakcji centralnego zamka na pilota i dzi
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez lewmichal, łącznie zmieniany 1 raz.
Podłącze się pod temat, kupiłem A8 d2 96 z jednym kluczykiem, bez pilota i muszę otwierać i zamykać z kluczyka w drzwiach (wszystko się otwiera i zamyka na raz) mam pytanie
1) jak od środka zamknąć drzwi? Jest jakiś przycisk do zamknięcia drzwi jak jadę (aby zaryglować wszystkie na raz)
2) co potrzebuje, aby mieć otwieranie i zamykanie z pilota ( grot do drugiego kluczyka dorobić) ale jaki kluczyk mam szukać? Nowy? Używany? Dokodowac coś?
1) jak od środka zamknąć drzwi? Jest jakiś przycisk do zamknięcia drzwi jak jadę (aby zaryglować wszystkie na raz)
2) co potrzebuje, aby mieć otwieranie i zamykanie z pilota ( grot do drugiego kluczyka dorobić) ale jaki kluczyk mam szukać? Nowy? Używany? Dokodowac coś?