To ja mam pliki i załatwiam mocowania. Mam jeszcze jedną sztukę na sprzedaż.
Sam użytkuje wentylator elektryczny od jakiś 2 lat i nie ma żadnych minusów. Nie ma odrzutowca pod maską przy wyższych temperaturach a co za tym idzie auto nie ma muła (jak to jest na spiętym wisko)
[D2 96 4.2PB/LPG ] wentylator klimy zamiast wisko
-
- Forum Audi A8
Jak macie rozwiązane sterowanie wentylatora? Najlepszym wyjściem było by wkręcenie włącznika w chłodnice tylko nie ma miejsca. Może metalowy króciec z miejscem na włącznik na wyjściu z chłodnicy zdał by egzamin?
Albo elektroniczny sterownik wentylatora byłby lepszym rozwiązaniem bo można wziąć poprawkę na temperaturę na wyjściu z chłodnicy
Albo elektroniczny sterownik wentylatora byłby lepszym rozwiązaniem bo można wziąć poprawkę na temperaturę na wyjściu z chłodnicy
Daj se spokój i podłącz się pod oryginalny wentylator. Jeździłem tak w upałach po 35c i silnik trzyma temperaturę 10c niżej jak na wiskozie. A jak chcesz mieć jeszcze lepszy układ to przekładasz zasilanie przekaźników wentylatora w skrzynce z plusa po stacyjce na stały plus i dodatkowo jak staniesz i wyłączysz silnik to jeszcze ci wentylatory chłodzą komorę i płyn .
Można też zastosować termowłacznik w chłodnicy od 2.4d z t4 . tam są 10c niższe progi załączenia wentylatora jak ori w audi
Można też zastosować termowłacznik w chłodnicy od 2.4d z t4 . tam są 10c niższe progi załączenia wentylatora jak ori w audi
-
- Forum Audi A8