części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D4 10 4.2TDI ] Hybrydowe turbiny od Profi Turbo w 4.2 TDI

Awatar użytkownika
TomAs
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TomAs » 26 maja 2022, 06:32

Turbiny kupiłem na ebay koszt 900Euro za dwie sztuki. Za wymianę jeszcze nie wiem nie rozliczałem się.

LukasK
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: LukasK » 06 sie 2023, 09:47

W zasadzie od kiedy mam A8 mam ten sam problem z drganiami w bardzo niskim zakresie obrotów 1050-1100. Wystarczy lekko dodać gazu lub lekko odpuścić pedał gazu aby ustały. Żadnych błędów w kompie a dzieje się tak tylko podczas spokojniej jazdy ze stałą prędkością i małym obciążeniem gdy auto schodzi do najniższych możliwych obrotów na danym biegu. Kilka razy już na forach widziałem podobne symptomy ale zawsze nie do końca to a w tym wątku było opisane dokładnie takie zachowanie.

Co do auta to wszystko działa, jest moc, program na około 400 koni od dwóch lat jeżdżę nim. Olej w skrzyni i moście wymieniany (bo gdzieś czytałem, że może to być z napędu drganie). Posiadam trochę wiedzy, vcds oraz obd11 ale przez dwa lata użytkowania nie udało mi się przyszpilić źródła tego problemu (nie aż tak uciążliwego ale fajnie było by się tego pozbyć)

Awatar użytkownika
riki76
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: riki76 » 02 paź 2023, 05:30

Czy kolega ogarnął temat, bo mam podobną zagadkę przy niskich obrotach i lekkim dodawaniu gazu poszarpuje delikatnie silnik 4.2tdi w D4

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D4 (2009 - 2017)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl